130 éves cukrászda zárta be kapuit Budapesten

A lehetetlen magasságokban szárnyaló rezsiköltségek újabb áldozata ezúttal egy 130 éves múltra visszatekintő budapesti cukrászda.

Sajnos bezárta kapuit a fővárosi Hauer Cukrászda, köszönhetően a megnövekedett rezsiköltségeknek. A VIII. kerületi cukrászda saját Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú, elég szűkszavúan megfogalmazott hírt:

A Covid-járványt és az azt követő uborkaszezont megúszva sem lélegezhetnek fel a vendéglátóipari egységek – most az egekbe szökött rezsiköltségek nehezítik a megélhetést, a cukrászdák esetében pedig az alapanyagárak drasztikus emelkedése is rátesz még egy lapáttal. Ehhez társul a gyérebb turisztikai érdeklődés és az alapvetően elszegényedő lakosság, az eredmény pedig, hogy egyre több hely tönkremegy – öröm az ürömben, hogy a Hauer esetében a frissített hírek szerint csak átmeneti bezárásról van szó, írja az Index.

A Hauer Cukrászdát egyébként 1890-ben alapította Kazilek Nándor, akinek halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését. Gerbeaud Emil halála után Hauer Rezsőt a cukrász-ipartestület örökös díszelnökévé választotta. Termékei közül a Hauer-krémes volt a legsikeresebb, valamint az ananász és marcipán ízesítésű tejszínes sütemények. 


Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...