Annak ellenére, hogy nem a legmodernebb sztenderdek szerint készülnek, mégsem lehetne azt mondani, hogy semmit nem tanítanak nekünk a retró sütemények. A hatlapos kapcsán például sokat megtudtam a szalalkáli mivoltáról – pontosabban arról, miért hagytuk a múltban a használatát. A furcsa anyag, amit korábban csak nagymamám receptkönyvében láttam, most egészen kézzelfogható, ammóniagőzös valósággá vált, szerintem soha többé nem tudok majd úgy egy szelet hatlaposra nézni, hogy ne facsarná az orromat a szúrós szag.
Persze ettől még maga a sütemény nem veszít értékéből: ha egy igazán impozáns, emeletes édességet szeretnénk valamelyik nagyobb összejövetelen vagy ünnepen prezentálni, akkor mindenképpen ezt a receptet válasszuk.
Nézd meg képeken is a hatlapos elkészítésének lépéseit, kattints a galériára!
Így készül a hatlapos sütemény
Itt a hagyományos hatlapos sütemény teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni: