Hatékony és természetes módszerek hangyák ellen

Segítség, hangyák a lakásban! Bevált, természetes trükkjeinkkel örökre kiűzheted őket az otthonodból.

Amikor az idő melegebbre fordul, akkor nemcsak a nyári ruhatár kerül elő, hanem az ismeretlen hangyacsapatok is megjelennek. Egyértelmű, hogy nincs a lakásunkban keresnivalójuk, ezért azonnal cselekednünk kell. De miért használnánk feleslegesen mérgező anyagokat és egészségre káros szereket, amikor természetes módszerekkel is felvehetjük a harcok a hangyák ellen? A dengarden cikkéből kigyűjtöttük a legfontosabb teendőket a hangyák ellen.

Kezdjük az alapokkal, hiszen bármilyen segítséget is alkalmazunk, néhány alapszabályt be kell tartani:

1. Soha ne hagyjunk koszos edényeket a mosogatóban

A hangyák tökéletesen megérzik a mosogatóba tett tányérokon az ételmaradékokat, és gyalogtúráik célpontjává teszik még akár a vizes edényeket is. Volt már ennél nagyobb motivációd a gyors mosogatásra és rendrakásra?

via GIPHY

2. Tároljuk a szemetest távol a háztól

A kisebb és nagyobb kukák tartalma szintén vonzza a hangyákat. Minél messzebb tesszük ezeket a háztól vagy lakástól, annál biztosabb, hogy nem találkozunk az apró kis állatokkal az otthonunk falai között.

via GIPHY

3. Vigyük ki a szemetet minden nap

A konyhai szemetesben észrevétlenül gyűlnek össze a hangyaszempontból veszélyes anyagok. Minél több ideig vannak ott, annál inkább időzített bombaként működnek. Biztos, ami biztos, érdemes naponta üríteni a szemetest, hogy ne legyen a felesleges dolgokból hangyasvédasztal.

via GIPHY

4. Alaposan takarítsunk ki

Mielőtt a hangyák útjába állunk, alaposan takarítsunk ki mindenhol, találjunk rá minden elcsöppent méz- és cukorfoltra a konyhapulton és a kamrában, porszívózzunk, és mossunk fel. Úgy készüljünk, mint egy nagy hadvezér a csatára: alaposan készítsük elő a terepet.

via GIPHY

5. Jól zárható tárolóedények

Az otthon tárolt élelmiszerekkel kapcsolatban is legyünk résen. Mindent tegyünk jól záródó, tiszta üvegekbe, semmilyen tészta, hüvelyes vagy fűszer se maradjon a saját csomagolásában, mert könnyen hangyacélpont válhat belőlük.

via GIPHY

És mi jön ezután?

Az alábbi néhány egyszerű, nagyszerű és olcsó hangyaűzőből válasszunk ki egyet, és kezdjük el használni. Ha esetleg a kiválasztott nem hozza meg rögtön a várt eredményt, akkor alkalmazzuk többször, vagy próbáljunk ki egymás után többféle módszert.

Fahéj

A fahéj csodálatos fűszer. És nem csak azért, mert süteményekhez, krémekhez, sőt még bizonyos húsokhoz is jól illik, hanem azért is, mert a hangyaűzéshez is használható. Szórjuk be fahéjjal a hangyák vonulási útvonalát, és csodálkozni fogunk, mi történik

Ecet

Adjunk egy kis ecetet a felmosóvízhez, és alaposan töröljünk fel vele mindent, ügyelve arra, hogy a lehető legkisebb réseket is áttöröljük. A természetes tisztítószerek között az ecet az egyik kedvencünk, mert alkalmazási köre tényleg elképesztően sokszínű, emellett pedig még rendkívül hatékony is.

Cayenne bors

A hangyák nem bírják a csípőset, éppen ezért ha cayenne borssal szórjuk be útvonalaikat, garantáltan hamar továbbállnak.

Babahintőpor

Vicces, de igaz: a babahintőpor nemcsak a hangyák elüldözésében, de hosszabb távú távoltartásában is segít. Szórjuk be vele a földet, vagy ahol látni szoktuk őket masírozni, és nem kell többet miattuk aggódnunk.

Sütőpor

Szórjuk a hangyaútvonalakra. A hangyák először örülni fognak neki, megeszik, de később emiatt el is pusztulnak. Rossz hír ez a hangyáknak, de jó hír nekünk.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...