Hat igazán finom alapanyag a karcsú testért

Mindannyian szeretnénk jókat enni, viszont ezzel egy időben az alakunkra is jó lenne odafigyelni. És ez egyáltalán nem lehetetlen!

Mindannyian egyszerre szeretnénk jókat enni és az alakunkra is odafigyelni. Ha sehogy nem tudunk megszabadulni a testünkre rakódott zsírtól, ezek a magas fehérjetartalmú ételek segíthetnek abban, hogy sikerüljön elérni a célunkat:

Sovány hús

A csirke-és pulykahús segít a közérzetünk javításában. Mindemellett egy finom csirkehúsleves egy lépéssel közelebb vihet a kívánt súly eléréséhez.

Almás-kéksajtos csirkefalatok

A gyümölcs-hús kombó az egyik kedvencem. A gyümölcs-sajt a másik. Így együtt meg egészen fenségesek. Szerintem nem kell mellé köret, mert az almára olvadt sajt, és a közte megbújó ...

Nem tökéletes karantén-húsleves

Hogy mitől nem tökéletes a karantén-húsleves? Hát például attól, hogy szinte tuti nincs hozzá otthon minden, amit máskor beleraksz. Ebbe például nem jutott petrezselyemzöld, ez van. Meg ...

 Hal

A hal nemcsak rendkívül egészséges, hanem a fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánlott. A halak közül a lazacot különösen ajánljuk magas fehérje- és Omega-3-tartalma miatt, amely biztosítja számunkra a szükséges energiát.

Halpogácsa zöldsalátával

Az együnk több halat mozgalmam keretében készült ebédre a halpogácsa. Nem túl bonyolult az elkészítése, cserébe sok pepecselés van vele (oké, én utálok panírozni...), de nagyon ...

Juharszirupos lazac

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt ...

Bab

A bab és a különféle hüvelyesek (lencse, sárga-, csicseri- vagy zöldborsó) is nagyszerű választásnak bizonyulnak a diétázóknak a magas fehérje- és rendkívül alacsony kalóriatartalom miatt.

Gombás babsaláta

Őszi-téli időszakra finom és tápláló ez a babsaláta. Kisebb méretű csiperkegombákat használjunk hozzá, úgy mutatósabb! 

Szója

A kalciumban és fehérjében gazdag szója sem maradhat ki a palettánkról.  A szójatej és szójabab a napi étrendünk részét is képezheti.

Kukoricaleves szójaitallal

Nem csak a pattogtatás és a főzés a legjobb dolog, ami a kukoricával történhet. Próbáld ki ezt az az egyedi kukoricalevest is, aminek a különlegességét a szója adja meg!

Egyszerű burgonyafőzelék

A hidegebb télies napokon, amikor az ember bendője is egy kis melegségre vágyik, tökéletes választás a főzelék: laktató, rostban gazdag, és igazából bármilyen zöldségből ...

Tojás

A tojás nem véletlenül olyan népszerű a diétázók körében. Napi egy-két tojás nemcsak feltölt energiával, de nem is hizlal.

Alap tojáskrém

Ez a hihetetlenül gyorsan elkészíthető és rendkívül finom krém tökéletes megoldás,ha változatossá szeretnénk tenni a szendvicsünket néha napján!

Diófélék és magvak

Együnk gyakran dióféléket és magvakat, főleg reggelire, ezek ugyanis hosszan tartó teltségérzetet alakítanak ki. Álljunk meg azonban egy kis maroknyinál! A görögdinnye és a sárgadinnye magja energiát és fehérjét biztosít a testnek, ezzel elősegítve akár a zsírégetést is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...