A szakértő elárulja, miért ne aludj hason

Érdemes nagy figyelmet fordítani arra, milyen pozícióban alszunk éjszaka, ugyanis rengeteg mindenre hatással van.

A jó alvás elengedhetetlen egészségünk szempontjából, ami nemcsak a minőségén és a mennyiségen múlik, de a helyes alvási pozíción is. A szakértők szerint az egyik legrosszabb mód, ha a hasunkon alszunk.

A szakértő elárulja, miért ne aludj hason

A Levitex nevezetű „alvási testtartás-szakértőkből” álló párna- és matracgyártó cég a TikTok oldalán, egy videóban mutatta be, miért is olyan rossz ez a pozíció.

A hason alvás ugyan enyhíti a a horkolás és időnként az alvási apnoe tüneteit, de ezen kívül semmilyen egyéb jó tulajdonsággal nem rendelkezik. Sőt lényegében az összes alváspóz rossz tulajdonságait egyesíti. Ellazítás helyett összenyomja a gerincet, ami hátfájáshoz vezet, és kitekeredett, merev pózba kényszeríti a nyakat.

@levitex

@ you

♬ original sound - levitex

Ez régebben nem okozott volna akkora problémát, azonban most, hogy sokan ülőmunkát végeznek, már valós kockázat. Az egész napos ülés már így is nagyon kikészíti a szervezetünket, azzal pedig, ha olyan pozícióban alszunk, mely szintén rossz hatással van a szervezetünkre, csak rontunk a helyzeten.

Ha törvényi előírás (az Egyesült Államokban – a szerk.), hogy napközben ergonomikus széket biztosítsanak a munkánkhoz, akkor miért ne gondolnánk éjszaka is egy ergonomikus alvási pozícióra? Ez pontosan ugyanaz

– tette hozzá a videóban a szakértő.

A legjobb, ha háton alszunk, hiszen ezzel levesszük a gerincről a nyakról és a karokról a terhet.

Forrásunk volt.


Még több alvás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...