Három dolog is lehet a konyhádban, ami mocskosabb, mint a mosogatód lefolyócsöve

Azt gondolnánk a mosogatóban és a lefolyócsőben van a legtöbb szennyeződés a konyhánkban. Kiderült, hogy nem így van...

Talán senkinek sem okoz meglepetést, hogy a lakásunk az a hely, ahol a legtöbb szennyeződéssel találkozunk a napi rutinunk során. Az ágyneműnk, a törölközőnk, de még a kanapénk is hemzseg a mikrobáktól. Ezek többsége ártalmatlan, de egy részük komoly fertőzéseket is okozhat.

A konyhában is hemzsegnek a szennyeződések, azt gondolnánk, hogy a legtöbbet belőlük a lefolyócső és a mosogató tartalmazza. Kiderült, hogy nem így van. Három olyan eszköz is lehet mindannyiunk konyhájában, amiken csak úgy hemzsegnek a kórokozók...

1. Mosogatószivacs

Ebben semmi meglepő nincs. Régóta halljuk, és olvassuk, hogy a mosogatószivacsot érdemes gyakran cserélni, mert rengeteg szennyeződés ragad meg rajta. A kórokozók 20 percenként szaporodnak a szivacson. Durva, igaz?

2. Konyharuha

A Business Insidertalált egy néhány éves összeállítást, amiben nem a mosogatószivacs, hanem a konyharuha szerepelt az első helyen. Az okok egyszerűek. Általában ezt használjuk az elmosott edények szárazra törlésére, és a szennyeződések letörlésére is. Ritkán szoktuk azonban kimosni...

3. Konyhai törlőrongy

Hasonló okok miatt, mint a konyharuha, a törlőrongyon is hemzsegnek a kórokozók. A legszennyezettebb konyhai eszközök listáján szerepel még: fiókgomb, kések, a hűtőfogantyú, mikró, vágódeszka is.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Így pakolj a mosogatógépbe!

Mindennapi rutin a mosogatógépbe való be- és kipakolás, így ideje pár szót ejteni minderről: hogy csináljuk helyesen úgy, hogy mindent alaposan tisztára mosson a masinánk?

admin

via Delish

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...