Így lesz igazán finom a sűrítményből főzött halászlé

„Halászlé sűrítményből? Na ne már!” – hangozhat el a finnyás mondat sok családban karácsony előtt. Pedig, ha minőségi alapot használunk és még néhány extra hozzávalóval is kiegészítjük, a végeredmény igenis lehet ünnephez méltó.

Ha mi is egy olyan háztartás vagyunk, ahol karácsonykor a halászlé sűrítményből készül, ne szégyenkezzünk, ne süssük le a szemünket! Hiszen van úgy, hogy nem elég az idő a rendes, tradicionális recept elkészítésére, hogy nem kapunk megfelelő minőségű alapanyagokat (nem mindenki olyan szerencsés, hogy folyóközelben éljen) – ilyenkor jöhet nagyon jól a halászlé sűrítményből való főzése. Természetesen nem kell teljesen lemondanunk a mély, paprikás ízekről, a csodásan sűrű léről: az alábbi recept megmutat majd olyan furfangokat, amelyek mindig sikerre vezetnek.

Nézd meg galériánkban a sűrítményből főzött halászlé elkészítésének tuti tippjeit!

A gyors, sűrítményből főzött halászlé teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Már kopogtat a karácsony, ezek a receptek jól fognak jönni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...