Becsukja kapuit Óbuda ikonikus étterme

Egy újabb étteremtől kell elbúcsúznunk, ezúttal az óbudaiak szomorkodhatnak.

Bezár az Óbuda Fő terén álló ikonikus hely, az Új Sipos Halászkert, szeptemberben becsukják az étterem kapuit. Szomorú hír ez az óbudaiaknak, hiszen életük és múltjuk szerves részét képezte a kedvelt halászkert.

A vendéglátóhelyek keményen küzdenek a gazdasági válsággal, a rezsiköltségek emelkedésével, az alapanyagok drágulásával és a munkaerőhiánnyal, továbbá a vendégek is elmaradoznak. A folyamatosan növekvő árak mellett az emberek jobban meggondolják, mire költsenek, így egyre több étterem kényszerül lehúzni a rolót. A KSH statisztikája szerint két év alatt 1500 hely zárt be.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...