Gazdag tengeri kínálat – Bigfish
Szinte hihetetlen, hogy már több mint tíz éve, 2003 óta vár bennünket a Big Fish az Andrássy úton, pedig igaz, ráadásul náluk a legnagyobb a kínálat az országban tengeri finomságokból. Van itt minden az osztrigától kezdve a sushin és a polipcarpaccio-n át a barfoodok királyáig, a fish and chipsig. Az én személyes kedvencem egyébként a Marseille-i halleves, de az igazán elszántak egy homárlakomára is benevezhetnek náluk. Egyszerre dekadens, friss, ötletes és jóízű, mindenképp érdemes kipróbálni.

Budapest, Andrássy út 44.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap 12.00-22.00
Ismerős ízek, nagy adagok – Egri halsütöde
Ezt a helyet elsősorban azoknak ajánlom, akik a tradicionálisabb halas ételeket kedvelik. Megbízható, nem túl hosszúra nyújtott étlappal dolgoznak:
halászléből van klasszikus harcsahalászlé és korhely verzió (édesanyám erre esküszik, hát merjen vele bárki vitatkozni), van harcsából készült burger és gyrostál is, illetve a megunhatatlan hekk, süllő, és az én kedvencem: sült pisztráng is.
Az adagok kiadósak, az ízek jól eltaláltak, aki tett egy nagy sétát a várban, esetleg kiúszta magát a strandon, az itt visszaszerezheti az elvesztett energiát.

Eger, Tinódi Sebestyén tér 1.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap 11.00-21.00
Ha tiszai hal, akkor Tiszacsegei Halászcsárda
Egy időben a szüleim viszonylag sokat jártak Tiszacsegére a barátaikkal, ilyenkor mindig az volt a kívánságom, hogy hozzanak valami finomságot nekem a Tiszacsegei Halászcsárdából. Ebben a helyben az a jó, hogy bár csárdának hívják, és a kínálat nem csak a halas fogásokra terjed ki, de a minőség jóval afölött van, amit csak szájhúzogatva „csárdakosztnak” szoktunk emlegetni. Huszonhét halas főétel van az étlapon, köztük a minden körülmények között zseniális gombás harcsapaprikás túrós csuszával, plusz négyféle halászlé és ötféle halas előétel. Itt a tavasz, fantasztikusakat lehet kirándulni a Tisza mentén, és ha már úgyis arra jár az ember, itt pont jó lesz megállni pár falatra.

Tiszacsege, Tiszavirág utca 2.
Nyitvatartás: hétfő-vasárnap 10.00-20.00
Haltepertő? – Akkor RévCsárda
Nem szeretném kinyitni a dunai-tiszai vitát, mert hál’Istennek nem vagyok érintett, így bátran mondhatom, hogy szerintem egyik is, másik is isteni finom tud lenni, úgyhogy itt szeretném jelezni, nem kérdezem a halat, melyik folyóból jött, ha egyszer elém teszik. Na, szóval.
Az érsekcsanádi RévCsárda híres róla, hogy a halászlé náluk mindig friss, és meg is éri várni rá, hiszen, lássuk be, ez az étel akkor az igazi, ha bográcsban főzik, és itt így készül, helyben.
Isteni haltepertőt is kapni itt, lilahagymával, de a citromfüves halpástétom is elképesztően finom, ráadásul nem is kóstolhatjuk mindenhol. Aki itt szeretne enni, szánja rá az időt, de cserébe biztos lehet benne, hogy minden friss lesz, és minden elképesztően finom.
Érsekcsanád, Duna part
Nyitvatartás: bejelentkezés szerint
Fine dining halélmény – Essencia
A Michelin-csillaggal kitüntetett Essenciában nemcsak halas fogások vannak, de az biztos, hogy meleg szívvel tudjuk ajánlani mindenkinek, aki szereti a jól elkészített, különleges halas fogásokat.
Úgy az à la carte, mint a degusztációs menü fantasztikus halételeket kínál, az étlapon jelenleg van polip chorizoval és petrezselyemaiolival, tőkehal íróval és tengeri spárgával, valamint, langusztin is.
Aki a magas gasztronómiával való ismerkedést összekötné és a tengeri ízek próbálgatásával, az keresve sem találhatna jobb helyet az Essenciánál, ahol Tiago és Éva vendégszeretetét és a hihetetlenül izgalmas ízeket, kifinomult fogásokat egyszerre élvezheti.

Budapest, Sas utca 17.
Nyitvatartás: szerda 18.00-22.00, csütörtök-vasárnap 12.00-15.00 // 18.00-22.00
Címlapkép: Egri Halsütöde
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:
- 6 hibátlan indiai étterem Budapesten, a kifőzdétől a vegetáriánuson át a klasszikusig
- Mákos guba, máglyarakás, madártej: 5 étterem, ahol a legfinomabb desszertklasszikusokat találod
- Mutatunk 8 helyet, ha a legfinomabb húslevest keresed a fővárosban vagy vidéken
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!