Kiderült, milyen gyakran kellene hajat mosni

Van, aki naponta, más kétnaponta, egyesek pedig csak hetente mossák meg a hajukat, azonban most kiderült az igazság: szakértők szerint ennyiszer kellene megmosni fejünk ékességét.

Egy híres francia származású mesterfordász, Julien Farel fedte fel az igazságot a Mirror nevű magazinban arról, milyen gyakran kell hajat mosni. A szakértő eddigi karrierje során olyan hírességek frizuráján dolgozott, mint Kate Moss, Salma Hayek vagy Richard Gere, és lehetősége volt a hajat tudományos szempontból is alaposan megvizsgálni.

Milyen gyakran érdemes hajat mosni?

Farel szerint mind a sampon, mind pedig a hajbalzsam használata fontos és erősen ajánlott, közel sem mindegy azonban, milyen mennyiségben és milyen gyakran használjuk ezeket az ápolószereket.

A szakértő szerint általánosságban elmondható, hogy két-három naponta érdemes hajat mosni. Ennél gyakrabban már azért nem ajánlott a tisztítás, a túl sok sampon használata kiszárítja a fejbőrt, és eltünteti azt a természetes olajos/zsíros réteget, amelyet bőrünk igényel, valamint hajunk is szárazabbá és törékenyebbé válik.

Farel szerint a gyakori, de nem mindennapos mosás mellett az is fontos, milyen gyakran vágatjuk le a hajunkat. Bár a drasztikus hajvágás sosem kötelező, ha száraznak és szúrósnak érezzük a hajvégeket, érdemes néhány centimétertől megszabadulnunk.

Vasalás, szárítás

Egy másik neves fodrász, Paul Cucinello szerint a hajszárítás, de főleg a hajvasalás által megkárosodott haj ápolására érdemes több időt fordítani, ezzel egyetemben heti 1-2 alkalomra lecsökkenteni a hajsampon használatát. Azoknak, akiknek nagyon száraz a hajuk, érdemes akár kétnaponta hajápoló kúrát végezniük valamilyen kondicionálóval, samponmentesen. A sportolóknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy a rendszeres edzések és izzadás miatt többet kellene mosniuk a hajukat: egy kis vizes permet és hajszárító pillanatok alatt rendbe rakja a frissen mosott (1-2 napos) hajat.

Nem mindegy, melyik terméket hol használjuk

Ha pedig már az ápolószereknél tartunk

Fontos megemlíteni, hogy a sampon és a balzsam fejünk két teljesen más részének karbantartásáért felel. Míg a sampont inkább a fejbőrön és a hajtöveknél kell bemasszírozni, a balzsam jobb, ha csak a hajvégeken pihen meg néhány percig.

Forrásunk volt.


Ezeket is érdemes elolvasnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...