A keratin tulajdonképpen egy fehérje, ami meghatározza azt is, hogy kinek van egyenes vagy éppen göndör haja. A helytelen, tápanyagszegény táplálkozás a legfőbb oka, ha a hajszál töredezett, fénytelen lesz, vagy akár elkezd többedmagával elbúcsúzni a fejbőrtől. Hogy ez veled ne fordulhasson elő, olvass tovább, hogy megtudd, milyen ételeket érdemes beiktatni az étrendedbe, amik segítik a keratin termelődését!
Kattints a galériára a keratinszint növelésében segítő tippekért!
2. Lazac
A lazac ugyan nem az alapélelmiszerek sorát bővíti, de több szempontból is nagyon egészséges. Magas fehérjetartalma mellett ómega3 zsírsavban is bővelkedik, ami gyulladáscsökkentő hatása miatt fontos szerepet tölt be életünkben. Ezen kívül alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázok is nyugodtan beiktathatják az étrendükbe.
3. Hagyma
A magyar konyha alapvető „ kelléke”, és számos étel ízesítője. Ha gyér a fűszerkínálat otthon, a hagymával akkor is fel lehet dobni az ételt. Fontos szerepe van a keratin egyik alkotóelemének előállításában, ráadásul a szőrtüszők egészségéért felelős folsav is megbújik a hagymában.
4. Sárgarépa
A sárgarépa szuper alapanyag, mert édeskés íze miatt sokkal szívesebben fogyasztjuk, mint mondjuk a kelbimbót… Könnyű beépíteni az étkezésbe, hiszen egy levesben, főételben, salátában, de még desszertben is megállja a helyét. Gazdag C-vitaminban, ami segíti a sebgyógyulást, és persze a keratin termelését is segíti. A fényes hajért rágcsálj répát tízóraira!
Még több cikk az egészségről: