A hagymás ételek egyszerűen nagyszerűek, ugyanis a legtöbbször egy olyan szerény alapzöldséget varázsolnak elegáns fogásokká, mint a minden kamrában fellelhető vörös- vagy lilahagyma. Persze minden jóban van valami rossz is: ezek a hagymás ételek szinte bűnös élvezetnek számítanak az őket követő rossz lehelet miatt. Szerencsére ezt nem nehéz orvosolni utólag, így szabadon élvezhetjük hagymás kedvenceinket akkor is, ha épp első randira vagy állásinterjúra készülünk. Jöjjenek a legízesebb receptek!
-
1.
Kukoricás-újhagymás lepény
Az édes kukorica mellé karakteres és pikáns újhagyma kerül, így izgalmasan komplex kis lepény sül ki ebből a receptből. Hidegen és melegen, reggelire, ebédre és vacsorára is isteni.
-
2.
Csemegeuborkás, sült hagymás mártogatós
Egy nagy baráti összejövetelre vagy meccsnézésre tökéletes lesz az alábbi mártogatós. Jó sok hagyma és savanykás csemegeuborka került bele!
-
3.
Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
Ha egy krémlevesbe nem kerül más, csak fokhagyma, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény extrémen pikáns és hagymától illatozó lesz.
-
4.
Póréhagymás tart
Omlós tészta, krémes-fűszeres alap és legalább 2-3 felkarikázott póréhagyma, ami fehér-zöld színeivel befedi a felszínt: ezekből áll össze a leghagymásabb lepény.
-
5.
Karamellizált hagymás és a világ legjobb sajtjaitól krémes tészta
Nem elég, hogy durván sajtos ez a tészta, mellé még édesen pikáns karamellizált hagyma is izgalmassá teszi. Ebédre vagy vacsorára tökéletes lesz.
-
6.
Fokhagymás spagetti - Aglio e olio
A legegyszerűbb olasz tésztaétel első pillantásra úgy tűnhet, mintha teljesen csupasz lenne. Kóstolás után azonban elönt majd minket a csípős fokhagymaíz: szerény, de nagyot szóló fogás ez.
-
7.
Sokhagyma-krémleves
Ismét egy gazdag, selymes krémleves, azonban jelen esetben nemcsak fokhagyma kerül a fazékba, hanem sok-sok hagyma. Póré is, főző is, salotta is.
-
8.
Garlic bread, a fokhagymás-fűszervajas bagett
Néha a legegyszerűbb ételek adják a legtöbb élvezetet. Például ez a fokhagymás-zöldfűszeres vajjal bekent, majd megsütött kenyér.
-
9.
Sokhagymás galette
A galette (vagyis nyitott pite) ugyan általában a legédesebb szezonális gyümölcsökkel sül tökéletesre, mégsem mondhatja senki, hogy ez a különféle hagymákkal teletömött verzió ne lenne elképesztően gusztusos.
-
10.
Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
A végére maradt a magyaros vendéglők egyik legkedveltebb klasszikusa, a hagymás rostélyos. Az itteni recept extrán sok ropogós hagymával és rozmaringos krumplipürével teszi tálra a szaftos hússzeletet.
A cikk támogatói a The Breath Co. szájvizek, melyek hatékonyan segítenek megszüntetni akár a hagymás ételek okozta kellemetlen leheletet is.