A 10 leghagymásabb étel, amit a rossz lehelet ellenére is imádunk

Vannak olyan alapanyagok és olyan ételek, amelyek sajnos igen kellemetlen szájszagot képesek okozni...ezzel együtt pedig egy sor kellemetlen helyzetet is. Mégis imádjuk őket, például bármit, ami jó sok hagymával készül, legyen az lepény, tészta vagy leves.

A hagymás ételek egyszerűen nagyszerűek, ugyanis a legtöbbször egy olyan szerény alapzöldséget varázsolnak elegáns fogásokká, mint a minden kamrában fellelhető vörös- vagy lilahagyma. Persze minden jóban van valami rossz is: ezek a hagymás ételek szinte bűnös élvezetnek számítanak az őket követő rossz lehelet miatt. Szerencsére ezt nem nehéz orvosolni utólag, így szabadon élvezhetjük hagymás kedvenceinket akkor is, ha épp első randira vagy állásinterjúra készülünk. Jöjjenek a legízesebb receptek!

  1. 1.

    Kukoricás-újhagymás lepény

    Az édes kukorica mellé karakteres és pikáns újhagyma kerül, így izgalmasan komplex kis lepény sül ki ebből a receptből. Hidegen és melegen, reggelire, ebédre és vacsorára is isteni.

  2. 2.

    Csemegeuborkás, sült hagymás mártogatós

    Egy nagy baráti összejövetelre vagy meccsnézésre tökéletes lesz az alábbi mártogatós. Jó sok hagyma és savanykás csemegeuborka került bele!

  3. 3.

    Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal

    Ha egy krémlevesbe nem kerül más, csak fokhagyma, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény extrémen pikáns és hagymától illatozó lesz.

  4. 4.

    Póréhagymás tart

    Omlós tészta, krémes-fűszeres alap és legalább 2-3 felkarikázott póréhagyma, ami fehér-zöld színeivel befedi a felszínt: ezekből áll össze a leghagymásabb lepény.

  5. 5.

    Karamellizált hagymás és a világ legjobb sajtjaitól krémes tészta

    Nem elég, hogy durván sajtos ez a tészta, mellé még édesen pikáns karamellizált hagyma is izgalmassá teszi. Ebédre vagy vacsorára tökéletes lesz.

  6. 6.

    Fokhagymás spagetti - Aglio e olio

    A legegyszerűbb olasz tésztaétel első pillantásra úgy tűnhet, mintha teljesen csupasz lenne. Kóstolás után azonban elönt majd minket a csípős fokhagymaíz: szerény, de nagyot szóló fogás ez.

  7. 7.

    Sokhagyma-krémleves

    Ismét egy gazdag, selymes krémleves, azonban jelen esetben nemcsak fokhagyma kerül a fazékba, hanem sok-sok hagyma. Póré is, főző is, salotta is.

  8. 8.

    Garlic bread, a fokhagymás-fűszervajas bagett

    Néha a legegyszerűbb ételek adják a legtöbb élvezetet. Például ez a fokhagymás-zöldfűszeres vajjal bekent, majd megsütött kenyér.

  9. 9.

    Sokhagymás galette

    A galette (vagyis nyitott pite) ugyan általában a legédesebb szezonális gyümölcsökkel sül tökéletesre, mégsem mondhatja senki, hogy ez a különféle hagymákkal teletömött verzió ne lenne elképesztően gusztusos.

  10. 10.

    Hagymás rostélyos rozmaringos pürével

    A végére maradt a magyaros vendéglők egyik legkedveltebb klasszikusa, a hagymás rostélyos. Az itteni recept extrán sok ropogós hagymával és rozmaringos krumplipürével teszi tálra a szaftos hússzeletet.

A cikk támogatói a The Breath Co. szájvizek, melyek hatékonyan segítenek megszüntetni akár a hagymás ételek okozta kellemetlen leheletet is.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...