Habkönnyű, rozmaringos-epres trifle

E heti gasztrobloggerünk egy habkönnyű, szezonális epres finomsággal kedveskedik nektek! Mirelle konyhájában elleshetitek, hogyanm készül a rozmaringos-epres triffle!

A nyári édességek az én konyhámban meglehetősen egyszerűek, hiszen ebben az évszakban a desszertek terén a gyümölcsöké a főszerep. Anna lányom imádja az epret, mostanság minden nap van itthon friss eper, amit csak úgy magában eszünk, de két-háromnaponta valami finomság is készül belőle. Mivel a bogyós gyümölcsök jól viselik a zöld fűszerek közelségét, ezért az epret idén már nemcsak a bazsalikommal, hanem a rozmaringgal is összeházasítottam.

Rozmaringos-epres triffle

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 tojás
  • 2 tojás sárgája és fehérje
  • 4 ek rétesliszt
  • 2 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 25-30 levélnyi rozmaring

Sziruphoz

  • 1 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • 25 szem kissé megtört rózsabors

Továbbá

  • 70 dkg eper
  • 35 dkg mascarpone

Elkészítés

  1. A rozmaringot apróra szeljük. A tésztához a tojást felütjük, majd hozzáadjuk a két sárgáját és a cukrot, amivel habosra keverjük.
  2. A krémhez kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a rozmaringot, majd a fehérjét felverjük és szintén a krémhez adjuk. Sütőpapíros gáztepsire kanalazzuk a tésztát, nem nagyon simítjuk szét, és 200 fokon nagyjából negyed óra alatt aranyszínűre sütjük. A rózsaborsot kicsit megtörjük, majd fűszerlabdába tesszük.
  3. A labdát egy lábasba helyezzük, ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a cukrot, s kis lángon szirupot főzünk belőle. Az eper felét negyedeljük. Amikor elkészült a szirup, félrehúzzuk, kiszedjük a fűszerlabdát és hozzáadjuk az epret.
  4. Pár percet hagyjuk, hogy az epret átjárja a szirup, de tűzre vissza már nem tesszük. Az epret leszűrjük, kis sziruppal színezzük és édesítjük a mascarponét.
  5. A tálaláshoz kiválasztott poharak méretének megfelelő köröket szaggatunk a piskótából, majd rétegesen elhelyezünk mindent a poharakban. A pohár aljára piskótát teszünk, meglocsoljuk sziruppal, krémet rétegzünk rá, majd egy kanálnyi eper következik, ezután újra piskóta, arra szirup, tetejére krém, s ráadásként egy kis friss eper, esetleg friss rozmaring. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Mirelle konyhája blog >>

Mirelle konyhája a Facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...