Ha ebben a balatoni városban nyaralsz vagy laksz, ne igyál a vízből!

Emberi fogyasztásra alkalmatlan az ivóvíz a legnagyobb Balaton melletti városban.

Emberi fogyasztásra csak forralás után alkalmas az ivóvíz Siófok Kiliti városrészében – erről szóló felívás jelent meg hétfőn a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Facebook-oldalán.

A Népszava értesülései szerint többeknek hasmenése van a településen, de egyelőre nem tudni a pontos okot. Azt már többen sejtették, hogy valami baj lehet a vízzel, mert lecsökkent a víznyomás az elmúlt napokban, és a tűzcsapon engedték ki a vizet, ami általában rendszertisztításkor szokott megtörténni.

A DRV Zrt. közleménye szerint most fertőtlenítik a vízellátó rendszert. Ha újra inni lehet majd a csapvízből, jelezni fogják. Addig is a településrészt körbejáró tartályautóról is vételezhetnek ivóvizet a lakók.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...