Gyümölcstorta: meglepetés a nyárban

A nyár tálcán kínálja a finomabbnál finomabb gyümölcsöket, süthetjük a gyümölcstortákat. Ezerféleképpen variálhatjuk, és nagyon gyorsan kész van! Neked melyik a kedvenced?

Nyáron még az is előszeretettel áll neki gyümölcstortákat gyártani, aki egyébként nem nagyon sürög-forog a konyha körül. Jó minőségű tejszínnel, piskótával, joghurttal és friss gyümölcsökkel nem véthetünk hibát, lássuk, hogyan alkothatunk frissítő gyümölcstortákat!

A sütés nélküli kedvenc

A joghurttorták általában osztatlan sikert aratnak a kóstoló közönség soraiban. A tejszín és a zselatin szinte kihagyhatatlan összetevő az ilyen tortafajták esetében (bár vannak, akik ezek nélkül készítik), ezeket dúsíthatjuk ízlésünknek megfelelő gyümölcsökkel, az pedig szintén rajtunk múlik, hogy kombináljuk-e valamilyen tésztával a megdermedt joghurtkrémet vagy önmagában tálaljuk. Fontos tudni, hogy minimum három-négy óra hűtést igényel a torta, illetve ügyeljünk a zselatinra, nehogy túlforraljuk!

Joghurttorta receptek itt >>

Nagy népszerűségre számíthatnak a pudingos gyümölcstorták, melyeket piskótatésztára öntve, sok-sok gyümölcsdarabbal a tetején készíthetünk, van ahol gyümölcskocsonya kerül a tetejére. A krémet akár kekszmorzsás alapra is helyezhetjük, ebben az esetben a darált háztartási kekszből jó huszonöt, vajból tíz-tizenkét dekával számoljunk a kívánt állag eléréséhez, valamint a hűtési időről itt se feledkezzünk meg. Nyáron is nagy kedvenc a mascarpone alappal készült sajttorta.

További gyümölcstorta receptek itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...