Így távolíthatod el a veszélyes baktériumokat a gyümölcsökről

A nyers zöldségek és gyümölcsök különféle egészségre veszélyes baktériumokat hordozhatnak, ám egy egyszerű trükk segítségével örökre megszabadulhatsz tőlük.

Szinte mindegy, hogy szupermarketben vagy piacon veszed meg a kedvenc gyümölcseidet vagy zöldségeidet, ugyanis nyers állapotban ételmérgezést okozó baktériumokat hordozhatnak. Éppen ezért érdemes ellenük megfelelően védekezni! Mivel? Gyümöcsecettel!

Így távolíthatod el a veszélyes baktériumokat a gyümölcsökről

Mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket gyümölcsecettel

Biztosan benned is azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon miként segíthet a gyümölcsecet a baktériumok eltávolításában. A válasz egyszerű:

az ecet savas tulajdonságai képesek megölni a baktériumokat.

De ne aggódj, mert teljesen biztonságos gyümölcsecettel fertőtleníteni a gyümölcsöket és a zöldségeket. Sőt, a szappan és más fertőtlenítőszerek használatához képest sokkal jobb választás a gyümölcsecet, hiszen a tisztítószerek maradékot hagyhatnak maguk után, illetve gyomor- és bélrendszeri zavarokat okozhatnak. Milyen gyümölcseceteket érdemes használni? Almából, málnából, sárgabarackból, szilvából és körtéből készült eceteket.

Hogyan használd a gyümölcsecetet?

Keverj össze három rész vizet és egy rész ecetet. Az így kapott oldat hatásosan alkalmazható a baktériumok csökkentésére.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Hasznos konyhai tippek, amelyek jól jönnek majd:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...