A két gyümölcs, ami segíti majd a tavaszi diétádat

Egy mind a két citrusban megtalálható molekula képes lehet meggátolni a súlygyarapodást, és jelentősen csökkenti az elhízás és a cukorbetegség kockázatát.

A nobiletin, amely a mandarin és a narancs flavonoidja, fokozza a fogyást, illetve csökkenti az elhízást és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – derült ki egy kutatásból. A PsyBlog nevű portál a diétaszezon közeledtével vette elő a tanulmányt, melyben a nobiletin nevű citrusflavonoid hatását vizsgálta magas zsírtartalmú és koleszterinben dús diétán tartott egereken.

A két gyümölcs, ami segíti majd a tavaszi diétádat

Az eredmények szerint a nobiletin következtében a nem éppen „visszafogott” étrenden tartott egerek fogyni kezdtek.

Azok az állatok, melyek nobiletint fogyasztottak, vékonyabbak voltak, jobban reagáltak a inzulintermelésre, alacsonyabb volt a vércukorszintjük és a vérzsírszintjük, mint a kontroll csoportban lévőknek.

Ezen kívül azt is sikerült megállapítaniuk, hogy azoknál az egereknél, melyek szervezetébe juttattak a citrusfélék flavonoidjaiból, vagyis a nobiletinből, csökkentek a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Megmutattuk, hogy azoknál az egereknél, amelyeknél már az elhízás összes negatív tünete fennáll, a nobilitin segítségével megállíthatók a folyamatok. Mi több, az erekben a plakkok felhalmozódása még vissza is fordítható

– nyilatkozta Murray Huff, a tanulmány társszerzője.

Tehát ennek függvényében érdemes a diétád alatt fogyasztani mandarint és narancsot. Mindezt pedig megteheted magában nassolnivalóként, zabkására téve vagy valamilyen cukormentes süteményben.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...