Az említett szuper egészséges gyümölcs nem mást mint, a kivi, amelyet sokak meglepetésére már Magyarországon is termesztenek. A télálló kivit októberben szüretelik itthon, így már a napokban is folyik a munka a dél-magyarországi szigetvári Szőlőhegyen, ahova Ujházi Tamás telepítette az első fákat – írja a Dívány cikke. A gazda elmondása szerint azért vágott bele a kivitermesztésbe, mert a kis szőrös gyümölcs nagyon kedveli a hazai klímát, illetve rendkívül egészséges. Na de mennyire? Mutatjuk!
Íme a gyümölcs, ami fedezi a szükséges napi C-vitamin-bevitelt
Jót tesz az emésztésnek
A kivi magas rost tartalommal rendelkezik, így az emésztésre is jótékony hatással van. Továbbá actinidin enzimtartalma miatt elősegíti a jótékony bélbaktériumok szaporodását is. Bár elsőre furcsának hangozhat, de érdemes a kivit a héjával együtt megenni, ugyanis a barna héjban van a vitamin.
Még több cikk az egészségről: