Gyorsabban érik a banán ezzel az 5 perces trükkel

Csak zöld banánod van, de szeretnél azonnal érett, édes gyümölcsöt enni? Elmondjuk, hogyan érlelheted meg a banánt a leggyorsabban, akár percek alatt.

Biztosan mindenki tudja, hogy a túlérett banán kiválóan alkalmas gyümölcsturmixokhoz, banános süteményekhez vagy a reggeli müzlihez. De mi van akkor, ha a boltban vagy a zöldségesnél csak zöld, éretlen banánt találunk, és mi azonnal puha és édes gyümölcsöt szeretnénk? Nem kell aggódni, van rá megoldás!

Ban

A sütős trükk

Ahhoz, hogy a zöld, kemény banánból édes, érett gyümölcs legyen öt perc alatt, csak egy tepsire és egy sütőre van szükséged. Helyezd a hámozatlan banánt a tepsire, majd tedd a sütőbe, és hagyd bent öt-hét percig, úgy, hogy 180 fokon párolódjon. Akkor tudhatod, hogy elkészült, ha a héja szépen megbarnult. Ezután az állaga miatt érdemes már hosszában elvágni a banánt, és úgy kikanalazni a puha gyümölcsöt, vagy mehet is a müzlibe vagy a sütibe.

Ropogós-bundás banán

Elkészítettünk nektek egy egyszerű és aránylag gyors bundás banánt, amit a kínai büfékből már ismerhettek. Reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló!

Banános brownie

Azért, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket is imádni tudjuk. Azért, hogy egy spontán vendégségbe is örömmel menjünk. Azért, mert imádjuk a brownie-t. Mindannyian.

Ismételjünk!

A banán vitaminokban, nyomelemekben, szénhidrátban gazdag, tápláló déligyümölcs. Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában vannak a legnagyobb ültetvények. A banánt fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de süteményeket, pelyhet, chipset is készíthetünk belőle. Könnyen emészthető, gyorsan kiürül a gyomorból, így kisebb gyerekeknek is adható. Megtalálható benne A- és  E-vitamin, vas, réz, jód, kálium, mangán és foszfor is. A szóbeszéddel ellentétben azonban egyáltalán nem sok benne a kalcium.

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Karamellás-banános french toast

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a ...

A banánt szobahőmérsékleten érdemes tárolni, vagy attól picit hűvösebb helyen, ilyen körülmények között akár egy hétig is eláll. Hűteni viszont nem szabad, mert a hidegben azonnal megbarnul!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!