Gyorsabban érik a banán ezzel az 5 perces trükkel

Csak zöld banánod van, de szeretnél azonnal érett, édes gyümölcsöt enni? Elmondjuk, hogyan érlelheted meg a banánt a leggyorsabban, akár percek alatt.

Biztosan mindenki tudja, hogy a túlérett banán kiválóan alkalmas gyümölcsturmixokhoz, banános süteményekhez vagy a reggeli müzlihez. De mi van akkor, ha a boltban vagy a zöldségesnél csak zöld, éretlen banánt találunk, és mi azonnal puha és édes gyümölcsöt szeretnénk? Nem kell aggódni, van rá megoldás!

Ban

A sütős trükk

Ahhoz, hogy a zöld, kemény banánból édes, érett gyümölcs legyen öt perc alatt, csak egy tepsire és egy sütőre van szükséged. Helyezd a hámozatlan banánt a tepsire, majd tedd a sütőbe, és hagyd bent öt-hét percig, úgy, hogy 180 fokon párolódjon. Akkor tudhatod, hogy elkészült, ha a héja szépen megbarnult. Ezután az állaga miatt érdemes már hosszában elvágni a banánt, és úgy kikanalazni a puha gyümölcsöt, vagy mehet is a müzlibe vagy a sütibe.

Ismételjünk!

A banán vitaminokban, nyomelemekben, szénhidrátban gazdag, tápláló déligyümölcs. Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában vannak a legnagyobb ültetvények. A banánt fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de süteményeket, pelyhet, chipset is készíthetünk belőle. Könnyen emészthető, gyorsan kiürül a gyomorból, így kisebb gyerekeknek is adható. Megtalálható benne A- és  E-vitamin, vas, réz, jód, kálium, mangán és foszfor is. A szóbeszéddel ellentétben azonban egyáltalán nem sok benne a kalcium.

A banánt szobahőmérsékleten érdemes tárolni, vagy attól picit hűvösebb helyen, ilyen körülmények között akár egy hétig is eláll. Hűteni viszont nem szabad, mert a hidegben azonnal megbarnul!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek