Gyorsabban érik a banán ezzel az 5 perces trükkel

Csak zöld banánod van, de szeretnél azonnal érett, édes gyümölcsöt enni? Elmondjuk, hogyan érlelheted meg a banánt a leggyorsabban, akár percek alatt.

Biztosan mindenki tudja, hogy a túlérett banán kiválóan alkalmas gyümölcsturmixokhoz, banános süteményekhez vagy a reggeli müzlihez. De mi van akkor, ha a boltban vagy a zöldségesnél csak zöld, éretlen banánt találunk, és mi azonnal puha és édes gyümölcsöt szeretnénk? Nem kell aggódni, van rá megoldás!

Ban

A sütős trükk

Ahhoz, hogy a zöld, kemény banánból édes, érett gyümölcs legyen öt perc alatt, csak egy tepsire és egy sütőre van szükséged. Helyezd a hámozatlan banánt a tepsire, majd tedd a sütőbe, és hagyd bent öt-hét percig, úgy, hogy 180 fokon párolódjon. Akkor tudhatod, hogy elkészült, ha a héja szépen megbarnult. Ezután az állaga miatt érdemes már hosszában elvágni a banánt, és úgy kikanalazni a puha gyümölcsöt, vagy mehet is a müzlibe vagy a sütibe.

Ropogós-bundás banán

Elkészítettünk nektek egy egyszerű és aránylag gyors bundás banánt, amit a kínai büfékből már ismerhettek. Reggelire, uzsira vagy desszertnek is kiváló!

Banános brownie

Azért, hogy a váratlanul betoppanó vendégeket is imádni tudjuk. Azért, hogy egy spontán vendégségbe is örömmel menjünk. Azért, mert imádjuk a brownie-t. Mindannyian.

Ismételjünk!

A banán vitaminokban, nyomelemekben, szénhidrátban gazdag, tápláló déligyümölcs. Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában vannak a legnagyobb ültetvények. A banánt fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de süteményeket, pelyhet, chipset is készíthetünk belőle. Könnyen emészthető, gyorsan kiürül a gyomorból, így kisebb gyerekeknek is adható. Megtalálható benne A- és  E-vitamin, vas, réz, jód, kálium, mangán és foszfor is. A szóbeszéddel ellentétben azonban egyáltalán nem sok benne a kalcium.

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Karamellás-banános french toast

A french toast, más néven édes bundás kenyér egy nagyon egyszerű, laktató édesség, amelyet reggeliként szokás fogyasztani, de egy könnyű leves után akár főételként is megállja a ...

A banánt szobahőmérsékleten érdemes tárolni, vagy attól picit hűvösebb helyen, ilyen körülmények között akár egy hétig is eláll. Hűteni viszont nem szabad, mert a hidegben azonnal megbarnul!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

#HÁZICSEMEGE: Panyolium

Ha eddig azt gondoltad, hogy az aszalt gyümölcsök terén képtelenség újat mutatni, az a jó hírünk van, hogy de, lehetséges! Minőségi, magyar gyümölcsök, semmi tartósítószer, mesterséges színezőanyag vagy hozzáadott cukor: ez a Panyolium-féle aszalvány receptje.

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Szatyorbolt

A Szatyorbolt Budapest egyik legrégebbi üzlete, ahol csomagolásmentesen lehet vásárolni, és a hét minden napján magyar termelők áruiból lehet válogatni. Mi arra biztatunk, állítsd össze az ünnepi menüt a Szatyorboltból!

Szász Nóri

#HÁZICSEMEGE: Donum Terrae

A Danyi Éva által megálmodott Donum Terrae márka 2011-ben született meg. Az általuk minőségi alapanyagokból készült magolajok, magkrémek és gyümölcsecetek nemcsak tápanyagdúsak, de ízükkel különlegessé tesznek bármilyen fogást.

Szász Nóri

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Fűszeres almakompót

Talán nem teljesen olyan, ahogy a nagyi készítette, azonban ő is boldogan nyaldosná az ujjait, miután belekóstolt ebbe a fűszeres almakompótba. Egyetlen apró mozdulattal sokkal mélyebb, ...

Piteformában sült sajtos fasírtfészek

Nekem szilikonos pite formám van, amiből egyszerűen kijön miután megsült. Ez az étel az egyik kedvenc nálunk, sokszor készítem. Legalább 6 db formához elég ez a húsmassza, mivel maga a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!