Gyors vacsora – a bruschetta titka

Egészséges és gyors – ideálisabb vacsora talán nem is létezik! Pár ötletet mutatunk a bruschettához, hogy másokat is lenyűgözhessünk!

Bruschetta balzsamecettel

Friss paradicsommal az igazi

A bruschetta Olaszországból származó hideg előétel, de könnyű vacsoraként, friss ciabattával önmagában is fenséges fogás lehet. A lényeg most is a részletekben rejlik, zamatos paradicsom és a friss bazsalikom nélkül nem érdemes nekiállni az elkészítésének. Hagyományosan a szegények eledelének tartották sokáig, majd az idők során a bruschetta is fejlődésen ment végig és a leleményes szakácsok mára számos verzióját készítik.

További bruschetta-receptek itt >>

Egyszerű bruschetta

Hihetetlen egyszerű és isteni finom! Az egyik legegyszerűbb bruschetta recept amit ismerek, semmi vágódeszka, és ami számomra az egyik leglényegesebb, alig kell mosogatni utána. Az ...

Pa amb tomáquet

Aki járt már Katalóniában, bizonyára volt szerencséje a katalánok népszerű és egyszerűségében zseniális paradicsomos kenyeréhez. Személy szerint jó néhány évvel ezelőtt ettem ...

A legjobb hozzávalók

  • Amikor a paradicsomot válogatjuk a zöldségesnél vagy a piacon, lehetőleg közepes méretű, szép piros és sérülésmentes szemeket keressünk.
  • Fokhagymából is kaphatunk már hazait, 1-2 gerezddel mindenképpen turbóznunk kell az ízeket.
  • Ha már olívaolajat használunk, akkor törekedjünk arra, hogy megbízható helyről származó, valódi olajat vásároljunk, még akkor is, ha ezért egy kicsit mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk.

Kecskesajt

Tavasztól kecskét tartunk, így mindent elkészítek kecsketejből, amit csak lehet.

Ciabatta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a ciabatta Olaszország nem hivatalos nemzeti kenyere. Az viszont egészen meglepő, hogy a név, mely szó szerint papucsot jelent, csak a XX. század ...

Amire tesszük...

A bruschetta tálalásához a ciabatta és a bagett a legalkalmasabb. Mindenképpen pirítsuk meg a kenyérszeletkéket, majd még melegében dörzsöljük meg ízlés szerint fokhagymával. Jöhet pár csepp olívaolaj, és erre kanalazzuk a frissen összeállított bruschettánkat, amit előtte legalább egy marék (1015 levél), apróra összevágott bazsalikommal előzetesen összeforgattunk. Kínálhatjuk egy pohár finom vörösborral.

Még több, házi készítésű kenyérrecept itt >>

További bruschetta-receptek itt >>

Padlizsános-almás bruschetta

Szeretjük az ilyen és ehhez hasonló "falatokat". Ezt a fajtát már többször készítettem. Tegnapelőtt újabb adag gyökérkenyeret sütöttem, gondoltam remek alapja lesz a szombati ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...