Gyors vacsik másnap ebédre: ezeket főzd a családnak este, hogy másnapra is maradjon

Nincs könnyű dolgunk így szeptember elején: a gyerekek uzsonnája mellett a gyors, de kiadós vacsoráról is gondoskodnunk kell, amiből nem baj, ha marad másnapra is. 

SÜTŐPAPÍR vagy SÜTŐZACSKÓ!

Nincs kedved nekiállni a tepsis húsoknak, halaknak és zöldségeknek, mert utána órákig tart a tepsi vagy tál takarítása? Használd bátran a sütőpapírt, szilikonlapot vagy sütőzacskót! Pakold a zacskóba a húst, halat, zöldségeket, használj hozzá egy minimális zsiradékot (de tényleg keveset, a sütőzacskó lényege pont az, hogy saját zsírjában sül a hús), fűszerezd, és kész is.

Sütőbe vele, fél óra-negyven perc múlva tálalhatod is a vacsorát. Ha egy-két adaggal többet csinálsz, nyert ügyed van, mert gondoskodsz a másnapi ebédről is, amit magaddal vihetsz a munkába. Egy ilyen vacsora után a mosogatás szinte minimális, hiszen az étel nem sül rá a tepsire.

Ha pedig reggel van időd, készítsd össze az egészet előre, és tedd be a hűtőbe, hazaérve csak elő kell kapni a tálat, és betolni a sütőbe.

AZOK A CSODÁLATOS CSŐBEN SÜLTEK

A gyors vacsorák titka, hogy az ember nem áll a tűzhely mellett, nem kell kavargatni az ételt, nyugodtan lehet pihenni, kikapcsolódni vagy éppen levezényelni az estét: gyereket fürdetni, pakolni, összekészíteni a másnapi ruhákat, segíteni a leckében stb. A csőben sült zöldségek, húsok titka pedig az, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is fényűző vacsorát prezentálhatunk. A csőben sütés kifejezés lényege, hogy a tepsiben sülő étel tetejét aranybarnára pirítjuk: készíthetünk franciás ihletésű, tejszínes rakott krumplit , süthetünk csőben karfiolt vagy brokkolit , gazdagíthatjuk az egészet csirkével vagy éppen rengeteg sajttal, de a csőben sült sütőtök az ősz beköszöntével szintén az esti vacsorák slágere lehet.A szósz pár perc alatt összeállítható, utána már csak rá kell önteni a zöldségekre, húsra, és a sütő elvégzi a dolgát.

Csőben sült zelleres krumpli

Jamie O. készítésében tetszett meg ez a csőben sült krumpli változat. A zellertől, zsályától és parmezántól igazán finom köret 6 főnek elegendő, salátával főételként pedig kb. ...

CSIRKE + RIZS: AZ EGYÁLTALÁN NEM UNALMAS KOMBÓ

A testépítők esküsznek a csirke-rizs-zöldség rendíthetetlen szentháromságára, és ha merünk újítani, bátran használni a fűszereket, a gyors hétköznapi vacsorák egyik legváltozatosabb alapanyagai lesznek a kezünkben. A rizs húsz perc alatt elkészül, közben pedig csak a pillanatnyi kedvünk és a család ízlése határozza meg, hogy klasszikus magyaros irányba visszük el az estét egy lecsós csirkével,vagy éppen tejszínes csirkeragut készítünk, de a ma már könnyen beszerezhető és hónapokig a hűtőben eltartható ázsiai szószokkal, fűszerpasztákkal egyik nap Kína, máskor Thaiföld vagy éppen India ízeit idézhetjük meg.

Kínai brokkolis csirke rizzsel

Ez az étel nem összekeverendő a bundázott szezámmagos, mézes-mázos kínai csirkével. A fotón nagyon hasonlóan néz ki, mivel egy pici szezámmagot szórtam a tetejére a tálalás előtt. ...

Vajas csirke

Ezt a receptet tulajdonképpen inkább magam miatt teszem fel, hogy ne kelljen mindig gondolkodni, hogyan is csináltam a múltkor! :)

Az egzotikus csirkés ragukhoz sem kell más a hús mellé, mint néhány friss vagy mirelit zöldség, és már kész is gyors, tápláló, távolról sem unalmas vacsora.

A vegák pedig a csirke helyett használjanak tofut vagy csak zöldségeket, az eredmény hasonlóan szuper lesz.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...