Gyors vacsik másnap ebédre: ezeket főzd a családnak este, hogy másnapra is maradjon

Nincs könnyű dolgunk így szeptember elején: a gyerekek uzsonnája mellett a gyors, de kiadós vacsoráról is gondoskodnunk kell, amiből nem baj, ha marad másnapra is. 

SÜTŐPAPÍR vagy SÜTŐZACSKÓ!

Nincs kedved nekiállni a tepsis húsoknak, halaknak és zöldségeknek, mert utána órákig tart a tepsi vagy tál takarítása? Használd bátran a sütőpapírt, szilikonlapot vagy sütőzacskót! Pakold a zacskóba a húst, halat, zöldségeket, használj hozzá egy minimális zsiradékot (de tényleg keveset, a sütőzacskó lényege pont az, hogy saját zsírjában sül a hús), fűszerezd, és kész is.

Sütőbe vele, fél óra-negyven perc múlva tálalhatod is a vacsorát. Ha egy-két adaggal többet csinálsz, nyert ügyed van, mert gondoskodsz a másnapi ebédről is, amit magaddal vihetsz a munkába. Egy ilyen vacsora után a mosogatás szinte minimális, hiszen az étel nem sül rá a tepsire.

Ha pedig reggel van időd, készítsd össze az egészet előre, és tedd be a hűtőbe, hazaérve csak elő kell kapni a tálat, és betolni a sütőbe.

AZOK A CSODÁLATOS CSŐBEN SÜLTEK

A gyors vacsorák titka, hogy az ember nem áll a tűzhely mellett, nem kell kavargatni az ételt, nyugodtan lehet pihenni, kikapcsolódni vagy éppen levezényelni az estét: gyereket fürdetni, pakolni, összekészíteni a másnapi ruhákat, segíteni a leckében stb. A csőben sült zöldségek, húsok titka pedig az, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is fényűző vacsorát prezentálhatunk. A csőben sütés kifejezés lényege, hogy a tepsiben sülő étel tetejét aranybarnára pirítjuk: készíthetünk franciás ihletésű, tejszínes rakott krumplit , süthetünk csőben karfiolt vagy brokkolit , gazdagíthatjuk az egészet csirkével vagy éppen rengeteg sajttal, de a csőben sült sütőtök az ősz beköszöntével szintén az esti vacsorák slágere lehet.A szósz pár perc alatt összeállítható, utána már csak rá kell önteni a zöldségekre, húsra, és a sütő elvégzi a dolgát.

CSIRKE + RIZS: AZ EGYÁLTALÁN NEM UNALMAS KOMBÓ

A testépítők esküsznek a csirke-rizs-zöldség rendíthetetlen szentháromságára, és ha merünk újítani, bátran használni a fűszereket, a gyors hétköznapi vacsorák egyik legváltozatosabb alapanyagai lesznek a kezünkben. A rizs húsz perc alatt elkészül, közben pedig csak a pillanatnyi kedvünk és a család ízlése határozza meg, hogy klasszikus magyaros irányba visszük el az estét egy lecsós csirkével,vagy éppen tejszínes csirkeragut készítünk, de a ma már könnyen beszerezhető és hónapokig a hűtőben eltartható ázsiai szószokkal, fűszerpasztákkal egyik nap Kína, máskor Thaiföld vagy éppen India ízeit idézhetjük meg.

Az egzotikus csirkés ragukhoz sem kell más a hús mellé, mint néhány friss vagy mirelit zöldség, és már kész is gyors, tápláló, távolról sem unalmas vacsora.

A vegák pedig a csirke helyett használjanak tofut vagy csak zöldségeket, az eredmény hasonlóan szuper lesz.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Gyors és olcsó ebédeket főzünk...

Ha gyorsan és olcsón szeretnénk ehéten ebédeket főzni, nézzünk szét a saját házunk táján, egészen pontosan a kamrában és a fagyasztóban. Épp ideje lesz előkapni az ott megbújó kincseket, és felhasználni őket a lehető legkreatívabb módokon.