6 „instant” tésztaszósz, amihez elég csupán 3 hozzávaló

Alapból sem túl hosszadalmas folyamat tésztát főzni, azonban, ha tényleg a lehető leggyorsabb tésztaszószokat keressük, akkor jó helyen járunk, a cikkben találni fogunk jó párat.

Ha az „instant” és a „tészta” szavakat halljuk együtt, rögtön a zacskós-poros verzióra fogunk gondolni, ez nem vitás. Pedig ez a szókapcsolat más értelemben is előkerülhet a konyhai munka során, mégpedig akkor, ha villámgyors, néhány hozzávalóból megfőzhető tésztaszószokat készítünk. Ez pedig abszolút nem fiktív kategória, igenis akadnak olyan mártások, amelyek minimális összetevőből, pár perc alatt előállnak. Jöjjenek a receptek!

6 „instant” tésztaszósz, amihez elég csupán 3 hozzávaló

Fokhagyma+tejszín+sajt

A fokhagymát futtassuk meg kevés olajon (lehet aprítva, szeletelve vagy egészben is, utóbbi esetben halásszuk ki a gerezdet, mielőtt megégne), majd alacsony lángon melegítsük össze a tejszínnel, végül reszeljünk/morzsoljunk bele bármilyen sajtot. Zárjuk el a lángot, keverjük addig a szószt, amíg be nem sűrűsödik, végül sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.

Paradicsomkonzerv+fokhagyma+bazsalikom

Szintén a fokhagyma pirításával kezdjük, majd hozzáöntünk darabolt, vagy kézzel belenyomunk egész paradicsomkonzervet. Összemelegítjük, sózzuk-borsozzuk, végül a tűzről levéve elkeverünk benne egy marék friss bazsalikomlevelet.

Hummusz+hagyma+petrezselyem

A hagymát félbevágjuk, majd felkarikázzuk, kevés olajon enyhén megkaramellizáljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a hummusszal, esetleg némi főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadjuk a karamellizált hagymát és az aprított petrezselymet.

Tonhal+tejszín+fokhagyma

Itt is a fokhagymával indítunk, amit a tonhalkonzerv olaján enyhén megpirítunk, majd beleöntjük a halat és átmelegítjük. Alacsony lángon hozzáöntjük a tejszínt, de nem főzzük, nehogy szétessen a szósz. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

Spenót+fokhagyma+csirke

Kockára vágott csirkét sütünk, sózzuk-borsozzuk, majd, ha készre sült, hozzáadjuk az aprított fokhagymát. 1-2 perc elteltével jöhet rá a kiengedett spenótpüré. Átforgatjuk, főzővízzel lazítjuk, végül elkeverjük a tésztával.

Szójaszósz+mogyoróvaj+limelé

Ha pedig ázsiai ízekre vágyunk: keverjük össze a szójaszószt, limelevet és mogyoróvajat, majd ízesítsük sóval, borssal, chilivel. Öntsük pirított tojásos vagy zöldséges tésztára. Főzni már nem kell, csak melegen összeforgatni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több gyors recept és ötlet:

Címlapról ajánljuk