Sokszor szükségből születnek a legjobb ételek: idő és bőséges alapanyagok hiányában ugyanis a kreativitás veszi át az irányítást. A legtöbben ilyen helyzetekben gyors tésztaételek után nyúlunk, hiszen ebből az alapélelmiszerből általában van otthon, még ha csak egy negyed zacskónyi is. Sebaj, jó lesz az, most már csak szószt kell hozzá találnunk. De nem a megszokott értelemben: az alábbi gyors tésztaételekre a paradicsom helyett mást fogunk önteni.
Olajos-fokhagymás olasz varázs
Ha tésztáról van szó, bátran fordulhatunk az olaszokhoz, ők, mondhatni, jártasak a témában. Egyik fantasztikus receptjük az aglio e olio módon készült spagetti, ami egészen egyszerűen olajat és fokhagymát jelent.
Ha tehetjük, használjunk olívaolajat és jó sok fokhagymát. Kiegészíthetjük továbbá a tésztát chilipaprikával vagy kevés sajttal (ha épp van otthon).
Ne égessük meg a fokhagymát, mert akkor keserű lesz: óvatosan melegítsük az olajban, hogy kiadja minden aromáját. Persze mondhatnánk, hogy „hisz ez csak üres tészta”, azonban miután megkóstoltuk a végeredményt, vissza is fogjuk szívni a kommentet (csakúgy, mint a spagettit).
Hummuszos izgalom
Felmerülhet a kérdés sokakban, hogy miért lenne előbb a háztartásban hummusz, mint paradicsomszósz. Nos, talán nem a leggyakoribb együttállás ez, azonban a csicserikrém rendelkezik már olyan népszerűséggel, hogy sok hűtőben folyamatosan ott lapul.
Azonban a legtöbbször kenyérre kenjük vagy zöldséggel mártogatjuk, és szükségünk lehet egy kis gondolatbeli ugrásra ahhoz, hogy elkezdjük tésztaszószként is használni. Ugyanis egészen lenyűgöző eredményt ad.
Tejfölös klasszikus és társai
Persze a tejfölös tésztában nincsen semmi innováció: ez már réges-rég a sarokba szorított konyhák megmentője, és az is marad. Azonban sok más olyan tejterméket is rejt a hűtő, amit a tejföl helyébe illeszthetünk, ha az épp elfogyott otthon.
Kefirrel, joghurttal, sőt, krémsajttal is alkothatunk gyors szószokat: csupán annyi a dolgunk, hogy ezeket fűszerezzük, majd egy kevés főzővízzel lazítva hozzáadjuk a kifőtt tésztánkhoz. Fontos, hogy a tejtermékeket ne forraljuk, mert ilyenkor hajlamosak kicsapódni.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több kreatív konyhai ötlet itt: