Így készíthetsz házi brokkolipesztós tésztát alig 20 perc alatt

Sült brokkolipesztós gyors tészta készült a konyhánkban, mely egy újabb bizonyíték, hogy rendkívül gyorsan, saccperkabé húsz perc alatt izgalmas vacsorával kedveskehetünk. Például magunknak. Hús nélkül is.

A gyors ebédek és vacsorák kérdésköre nem kicsit szorongást keltő egy átlagos háztartásban: örökké fel-felbukkanó probléma ez, melyet vagy egy fagyasztóból kikapott szomorú "Gordon Blue" (tudatos elírás), esetleg egy laposra nyomott melegszendvics vagy egy tál instant leves old meg, némi hiányérzetet hagyva maga után. A tészta már a haladóbb opció, főleg, ha nem csupán bolti szósz vagy mezei tejföl + sajt kerül rá, hanem pestó!

Na de miért nem lépünk még egyet előre, és készítjük mi magunk a pestót....mondjuk brokkoliból?

Sült brokkolipesztós casarecce tészta, teljes recept a képen! (Fotó, videó és recept: Gerzsenyi Flóra)

Hogy miért különleges a brokkolipesztó azon kívül, hogy brokkoliból készül?

A brokkolit először is rózsákra szedve tesszük sütőlapra, és sütjük aranybarnásra, ezután mennek csak az aprítóba parmezán, citromhéj, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag meg bazsalikom társaságában. Isteni lesz, krémes lesz, ízes lesz, higgyétek el!

A sült brokkolik - teljes recept a képre kattintva! (Fotó, videó és recept: Gerzsenyi Flóra)

A másik extra a receptben a tésztafőzés mikéntjében rejlik!

A tésztát, mint a rizst, csupán kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük al denté-re, de nem kell majd leszűrni, hagyjuk, hogy felszívja a vizet! Ezután pedig rögtön mehet rá a pesztó.

Hogy miért jó ez?

Mert a lábos alján maradt keményítős főzővízzel tökéletesen emulgeálódik a pesztó, és csodásan bevonja az ételt.

Lessétek meg videón is, hogy készítette Flóra a tésztát:

Tálaljuk melegen, reszelt gruyére vagy parmezán sajttal, és együk nagy kedvvel!

További extra tésztáinkból:

Cukkinivajas spagetti

Szerintem a cukkinivaj szót Magyarországon még senki sem írta le, vagy használta köznyelvben, pedig az első cukkinivajas mártást Julia Child már jó régen elkészítette, igaz, ő ...

Krémes fodroskel-pestós spagetti

Szinte bármiből lehet pestót készíteni. Lényeg, hogy a fokhagyma, az olajos magvak és parmezán szentháromsága ne törjön meg. Nagy kedvenceim közé tartoznak az élénkzöld szószok és ...

A sült brokkolipesztós casarecce receptjét itt találod. Készítsd el, és küldd tovább a barátaidnak, akik szerinted szeretnék!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...