A gyors ebédek és vacsorák kérdésköre nem kicsit szorongást keltő egy átlagos háztartásban: örökké fel-felbukkanó probléma ez, melyet vagy egy fagyasztóból kikapott szomorú "Gordon Blue" (tudatos elírás), esetleg egy laposra nyomott melegszendvics vagy egy tál instant leves old meg, némi hiányérzetet hagyva maga után. A tészta már a haladóbb opció, főleg, ha nem csupán bolti szósz vagy mezei tejföl + sajt kerül rá, hanem pestó!
Na de miért nem lépünk még egyet előre, és készítjük mi magunk a pestót....mondjuk brokkoliból?
Hogy miért különleges a brokkolipesztó azon kívül, hogy brokkoliból készül?
A brokkolit először is rózsákra szedve tesszük sütőlapra, és sütjük aranybarnásra, ezután mennek csak az aprítóba parmezán, citromhéj, fokhagyma, olívaolaj, fenyőmag meg bazsalikom társaságában. Isteni lesz, krémes lesz, ízes lesz, higgyétek el!
A másik extra a receptben a tésztafőzés mikéntjében rejlik!
A tésztát, mint a rizst, csupán kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük al denté-re, de nem kell majd leszűrni, hagyjuk, hogy felszívja a vizet! Ezután pedig rögtön mehet rá a pesztó.
Hogy miért jó ez?
Mert a lábos alján maradt keményítős főzővízzel tökéletesen emulgeálódik a pesztó, és csodásan bevonja az ételt.
Lessétek meg videón is, hogy készítette Flóra a tésztát:
Tálaljuk melegen, reszelt gruyére vagy parmezán sajttal, és együk nagy kedvvel!
További extra tésztáinkból:
A sült brokkolipesztós casarecce receptjét itt találod. Készítsd el, és küldd tovább a barátaidnak, akik szerinted szeretnék!
Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: