Lekvártól édes, gyors húsvéti sütemények

A húsvéti készülődésben a közös sütés-főzés, és az így készült finomságok elfogyasztása a legjobb rész, de valljuk be, van, amikor már csak egy viszonylag gyors, könnyű édességre van időnk. Ilyenkor tökéletes megoldás, ha az alábbi, lekvártól édes húsvéti sütemények receptjéért nyúlunk.

  1. 1.

    Piskótatekercs sárgabaracklekvárral

    Álom retró sütemény, amit eddig csak a nagyi tudott tökéletesen elkészíteni, igaz? Nos, most viszont mi is megtanulhatjuk tökéletesen puhára sütni a piskóták királynőjét, csak nagyon jó minőségű, finom baracklekvárra van még szükségünk a boldogsághoz!

  2. 2.

    Lekváros kókuszkocka

    Biztosan elfogy belőle az egész tepsi! Ráadásul a locsolóknak útravalóként is csomagolhatjuk, ha megérdemlik. Titka a klasszikus változattal szemben, hogy a piskóta még puhább, hála a fanyar lekvárnak!

  3. 3.

    Húsvéti linzertojás (tejmentes)

    A linzerben az a csodás, hogy igazából a jó tészta pihentetés nélkül is működik. Ezeknek a cuki, tojásos változatoknak a készítésénél ráadásul a gyerekeket is bevonhatjuk a folyamatba.

  4. 4.

    Tepertős-szilvás papucs

    Hú, ez a papucs! Nem lehet kihagyni. Tökéletes vendégváró, az egész húsvéti időszak alatt puhán elálló finomság, ami megidézi a gyerekkori ünnepek ízeit. Fenséges szilvalekvárral bolondítva!

  5. 5.

    Omlós huszárcsók egyszerűen

    A lekváros közepű, darált dióban megforgatott omlós kekszekért érthető módon könnyű rajongani, ráadásul gyorsan elkészülnek. Igazi ékes, lekvártól fanyaran édes csapat a húsvéti asztalra!

  6. 6.

    "Rákóczi túrós" pohárkrém

    Mindössze 15 perc, és meg is idéztünk egy retró süteményt, azonban ebben a pohárkrémben sem sütési idővel nem kell számolnunk, sem azzal, hogy esetleg nem lesz csinos a végeredmény. Elronthatatlan!

  7. 7.

    Omlós isler

    Vérbeli klasszikus roppanós csokoládéval és vékony lekvárréteggel. Ki-ki kedvencével kenheti meg: barack-, feketeribizli-, málna- vagy épp szilvalekvár? Ebben csak jól lehet dönteni!

  8. 8.

    Omlós lekváros kifli

    Ezeket a lekváros kis kifliket előre is elkészíthetjük gyorsan, hatékonyan, mert másnapra, mire kicsik és nagyok is bejelentkeznek az elfogyasztásukra, még puhábbak lesznek!

  9. 9.

    Crostata, a legegyszerűbb lekváros pite

    Még éppen befért bájos szelekciónkba ez a fergeteges piterecept, hiszen egy óra alatt ő is elkészül, és a lekvár is boldogan simul bele omlós, csodásan puha tésztájába.

Keress a sütikhez Univer lekvárokat itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...