Győrben a lehető legjobb helyre kerül a kávézacc

Remek kezdeményezés indult Győrben, hogy a megmaradt kávézaccot komposztként tudják hasznosítani a kiskertek.

Győrben szuper megoldást találtak a vendéglátóhelyek, hogy újrahasznosítsák a megmaradt kávézaccot- írja a Sokszínű Vidék. Az összegyűjtött felesleges zacc ugyanis kiskertekben landolhat, így esélyt adva a komposztálásra vagy cserepes növények nevelgetésére.

A remek kezdeményezés elindítói a helyi Morgen Győr kávézó tulajdonosai, akik a kávézások után keletkező, másra már nem használható kávézaccot továbbajándékozzák. Épp ezért kapta a program a „Kávézacc ajándékba” elnevezést.

A kávézaccot a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban lehet leadni a Koffeinfutárnak köszönhetően, és innen lehet elvinni egy kis kertészkedéshez is.

Ahogy írják:

"A kávézaccot kiskertben szórják szét, érdemes komposztként használni. A kifőzött kávé nitrogénben gazdag tápanyag, lebomlásakor értékes káliumot és foszfort bocsát ki, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, elriasztja a csigákat, az apró rovarokat."

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...