Győrben a lehető legjobb helyre kerül a kávézacc

Remek kezdeményezés indult Győrben, hogy a megmaradt kávézaccot komposztként tudják hasznosítani a kiskertek.

Győrben szuper megoldást találtak a vendéglátóhelyek, hogy újrahasznosítsák a megmaradt kávézaccot- írja a Sokszínű Vidék. Az összegyűjtött felesleges zacc ugyanis kiskertekben landolhat, így esélyt adva a komposztálásra vagy cserepes növények nevelgetésére.

A remek kezdeményezés elindítói a helyi Morgen Győr kávézó tulajdonosai, akik a kávézások után keletkező, másra már nem használható kávézaccot továbbajándékozzák. Épp ezért kapta a program a „Kávézacc ajándékba” elnevezést.

A kávézaccot a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban lehet leadni a Koffeinfutárnak köszönhetően, és innen lehet elvinni egy kis kertészkedéshez is.

Ahogy írják:

"A kávézaccot kiskertben szórják szét, érdemes komposztként használni. A kifőzött kávé nitrogénben gazdag tápanyag, lebomlásakor értékes káliumot és foszfort bocsát ki, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, elriasztja a csigákat, az apró rovarokat."

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...