Győrben szuper megoldást találtak a vendéglátóhelyek, hogy újrahasznosítsák a megmaradt kávézaccot- írja a Sokszínű Vidék. Az összegyűjtött felesleges zacc ugyanis kiskertekben landolhat, így esélyt adva a komposztálásra vagy cserepes növények nevelgetésére.
A remek kezdeményezés elindítói a helyi Morgen Győr kávézó tulajdonosai, akik a kávézások után keletkező, másra már nem használható kávézaccot továbbajándékozzák. Épp ezért kapta a program a „Kávézacc ajándékba” elnevezést.
A kávézaccot a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban lehet leadni a Koffeinfutárnak köszönhetően, és innen lehet elvinni egy kis kertészkedéshez is.
Ahogy írják:
"A kávézaccot kiskertben szórják szét, érdemes komposztként használni. A kifőzött kávé nitrogénben gazdag tápanyag, lebomlásakor értékes káliumot és foszfort bocsát ki, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, elriasztja a csigákat, az apró rovarokat."
Ezeket olvastad már?
Kiderült, melyik gabonatej az, amelyiket mindenkinek innia kellene
Ha alternatív tejekkel éled a hétköznapjaid, vélhetően nem hagy majd hidegen, melyik az, amelyiknek az előállítása a legkevésbé káros a környezetre.
Brecz JuditSorozatot kap a leghíresebb és legmegosztóbb klímaaktivista, Greta Thunberg
Sokan istenítik, sokan pedig ki nem állhatják, megosztónak, erőszakosnak tartják, vagy csak simán kinevetik, mert fiatal. Mégis elérte, hogy a Földdel foglalkozzunk végre.
Brecz Judit7 termosz, hogy végre ne papírpohárban kérd a kávédat –...
Télen jól jön egy menő, strapabíró termosz - válogattunk minden árkategóriából, ezekkel a hulladéktermelést is csökkentheted!
Országh KittiÍgy spórolok a hulladékmentes élettel havi 40 ezer forintot
Szinte nap mint nap megkapom a kérdést, hogy mégis mi tartja bennem a lelkesedést a zero waste életmód iránt még akkor is, amikor nehézségekbe ütközünk...
Antal Éva RáhelCímlapkép: Getty Images