Steak, csúcspizza és paradicsomi kerthelyiség – 7 kiváló étterem Győrben

Csináld magad steak, klasszik húsleves, fine dining minőségű ételcsodák vagy egy dögösebbnél is dögösebb hamburger? Mindent megtalálsz ebben a 7 hibátlan győri étteremben!

Győr belvárosa megunhatatlan, az egyik leghangulatosabb óvárossal büszkélkedhet Magyarországon. Négy folyó öleli körbe várost, a Rába, Rábca, Mosoni-Duna és Marcal találkozik itt, és ha megvolt a romantikus séta a Radó-szigeten, netán egy tutajozásra is befizettünk, jogos az éhség.

7 győri hely, amiben nem kell csalódnod! 

  • Gourmet kalandok fehér abrosz mellett a Lamarédában 

Győr imádnivaló belvárosában járunk. Az Apáca utcában késő reneszánsz és barokk korabeli épületek sorjáznak kedves összevisszaságban. A Lamaréda épülete már több mint 400 éve (!) áll, és már 200 évvel ezelőtt is működött itt étkezde, a ‘70-es években pedig egy híres halászcsárda. Ilyen múlt után igazán stílusos, hogy a város egyik legjobb ínyencéttermét találjuk itt. A Lamaréda elegáns, de nem feszengős, a kiszolgálás igazán figyelmes. Bátran bízzuk magunkat Horváth Szilveszter séfre, aki ügyesen zsonglőrködik a magyar és európai konyha klasszikusaival, de délkelet-ázsiai ízek is megjelennek az étlapon. Kacsamellet és kacsacombot mindig érdemes kérni náluk, de a thai Tom-yum leves, a 72 órás marhapörkölt tojásos nokedlivel és az újraalkotott Gundel „nem” palacsinta is egyszerre ismerős és izgalmas gasztronómiai élmény. 

Lamaréda / forrás

Lamaréda 

Győr, Apáca u.

  • „Csináld magad” steak az asztalnál: MARHA JÓ Steak Bar 

A Lamarédától két sarokra üzemel a MARHA JÓ steakbár. Valóban inkább egy lazább streetfood-bár benyomását kelti, mintsem hagyományos étteremét, a koncepciója pedig egészen egyedi. A lávakövet egy speciális sütőben felforrósítják, és egy bambusztálcán szervírozzák a nyers hússal és szószokkal. A vendég aztán az asztalánál süti a kiválasztott steaket addig, amennyire átsütve szereti. A húsválaszték nincsen túlhúzva, mégis igen sokszínű: sok más mellett strucc steak, namíbiai marha, méregdrága ausztrál Wagyu, szarvas bélszín és tonhal steak is szerepel a kínálatban. A MARHA JÓ-ban nincs apelláta, hogy túlsütött vagy nem elég átsült a hús, hiszen a mi alkotásunk! 

MARHA JÓ Steak Bar / forrás

MARHA JÓ Steak Bar 

Győr, Rákóczi Ferenc u. 9. 

  • Csípj fel egy szelettel, vagy kérj egy egészet: Pizza Piccolino 

A Bécsi kapu tér és a Széchenyi tér közötti kis utcában fellelhető a „Pici pizza”, azaz a Pizza Piccolino. Pizzaszeletbárként is működnek, és persze egy egész korongot is kérhetünk. A kiszállításban sem viccelnek, 45 centi átmérőjű pizzák kelnek útra. A kínálat pont olyan feszes, ahogy egy olasz pizzabártól azt elvárjuk, mégis jócskán akad választási opció. Szupervékony tésztával dolgoznak, így az eredmény igen ropogós, a feltétek mennyiségében pedig nem esnek túlzásba (hiba is volna túlpakolni az extravékony tésztát). A szarvasgombakrémes és a tonhalas-kapris két nagy favorit! 

Pizza Piccolino / forrás

Pizza Piccolino 

Győr, Kazinczy u. 16. 

  • Vadkovászos pizzaőrület Győrben: Pizza KOHO 

Egy külvárosi pizzériáról is muszáj szót ejtenünk, méltán pályázhat ugyanis Győr legjobb pizzériájának címére. Nevét a két tulajdonos, Kovács Krisztián és Hoffmann Péter nevéből alkották, ők ketten pedig hosszú kelesztésű, vadkovászos pizzákat alkotnak. És milyen jól teszik ezt! Egységes vélemény a KOHO pizzáiról, hogy igazi remeklések, és a hosszú tésztaérési időnek köszönhetően nem terhelik meg a gyomrot sem. Korrekt olasz alapanyagokból a legkevésbé sem megúszós pizzák: vékony tészta, ropogós szél, nem túlhidratált tészta. És végre nem egy 150. nápolyi pizzéria! 

Pizza Kohó / forrás

Pizza Kohó 

Győr, Bercsényi liget 82/4 

  • Rejtett gyöngyszem: Klasszis Bisztró 

Marcalváros és Nádorváros magasságában, a Volánbusz pályaudvartól nem messze fellelhető ez az egészen mesés környezetben működő étterem. Egyfajta vidékies báj jellemzi, a régi úri nyaralók hangulatában, klasszikus eleganciával, rengeteg növénnyel és virággal. A vendégmarasztaló atmoszféra mellett a konyha is egészen kiváló: házias ételeket készítenek mindenféle meghökkenteni akarás nélkül. A régies csipketerítős asztalokra pontosan ilyen ételek illenek, tisztességgel megfőzött ételek, spórolós trükkök nélkül. Abszolút törzshely, remek ebédmenü-kínálattal. 

Klasszis Bisztró / forrás

Klasszis Bisztró Étterem 

Győr, Eőrsy Péter u. 17. 

  • Atom burgerek, amit újra enni akarsz: Chili’s 

Csak Győr legjobb burgerezőjeként emlegetik a Chili’st, ahol ma is tombol a burgerforradalom. Annyi a titkuk, hogy nincsen titkuk: semmi csalás és adalékanyag-használat. Szokatlan módon még a hamburgerzsömlét is maguk sütik, az általuk képviselt színvonalon pedig nem is kérdés, hogy a burgerpogácsák és a kísérő szószok is házon belül, egyedi receptek alapján készülnek. Szuperszaftos burgerek és még egy sor amerikai komfortétel vár, a Hónap Burgere pedig mindig igazán ínyenc. Sokat elárul róluk, hogy még a csalamádés, ketchupos retró burgerük is emlékezetesen jó! 

Chilis’ Burger / forrás

Chilis’ Burger 

Győr, Nagy imre u. 8. 

  • Akár a mindennapokra is ajánljuk: Szalai Vendéglő 

A Győri Nemzeti Színháztól pár lépésre találjuk a Szalai Vendéglőt, ami a mai éttermi árakhoz mérten meglepően pénztárcabarát, ráadásul az adagok is bőségesek. Klasszikus stílus és enteriőr, kicsit bécsies hangulat jellemzi az étterembelsőt, és ki kell emelnünk a személyzet kiemelkedő kedvességét és előzékenységét. A főzésből és étkezésből ők nem akarnak forradalmat csinálni, klasszikus éttermi konyhát visznek, helyenként olyan ínyenc húzásokkal, mint a marcipános karottapüré vagy a szarvasgombás krumplipüré. Ebédidőben még kedvezőbb árú menüvel várnak. 

Szalai Vendéglő / forrás

Szalai Vendéglő 

Győr, Kisfaludy u. 34. 

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Chilis’ Burger


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...