Győr egyik híres cukrászdája is bezárt

A rezsiemelkedés és gazdasági válság újabb áldozata egy győri cukrászda.

Bezár az 1986 óta működő nádorvárosi Benedetto cukrászda Győrben – írja a Sokszínűvidék. A cukrászda üzemeltetését 1991. március 12-én vette át Cseh István, aki eleinte 15 embert alkalmazott, belőlük mára csak hárman maradtak. Volt, aki három évtizede dolgozott az üzletben, neki sikerült a Pápai út elején lévő cukrászatukban helyet adni, ott továbbra is megtalálhatók a kedvelt édességek.

Bezárt a győri Benedetto (a kép illusztráció)

Nehéz volt meghozni a döntést, de muszáj volt bezárnom ebben a gazdasági helyzetben, főleg úgy, hogy nagyon bizonytalan a jövő. Az alapanyagárak emelkedésével olyan összegeket kellett volna kiírnom az árlapra, amelyet nem lett volna szívem elkérni. Minden a kétszerese, háromszorosa lett

– mondta.

Hozzátette, hogy az utóbbi időben kifizetett villanyszámlái összege egymillió-kettőszázezerre rúgott, amit nem lehet kigazdálkodni egy 500-600 forintos termékeket kínáló kis cukrászdában.

A hely híres volt somlói galuskájáról, gesztenyepüréjéről, egyedi tejszínéről. Kezdetben egy ötdekás gombóc fagyi 2 forint 50 fillér volt náluk, a sétálókehely pedig tizenegy-tizenkét forintba került, most viszont 1600 forint felett van az ára.

Cseh István úgy gondolja, hogy a következő év elején a cukrászdák több mint fele be fog zárni, hiszen számukra a házhozszállítás sem lehetséges.


Még több aktualitás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...