Bezár az 1986 óta működő nádorvárosi Benedetto cukrászda Győrben – írja a Sokszínűvidék. A cukrászda üzemeltetését 1991. március 12-én vette át Cseh István, aki eleinte 15 embert alkalmazott, belőlük mára csak hárman maradtak. Volt, aki három évtizede dolgozott az üzletben, neki sikerült a Pápai út elején lévő cukrászatukban helyet adni, ott továbbra is megtalálhatók a kedvelt édességek.
Nehéz volt meghozni a döntést, de muszáj volt bezárnom ebben a gazdasági helyzetben, főleg úgy, hogy nagyon bizonytalan a jövő. Az alapanyagárak emelkedésével olyan összegeket kellett volna kiírnom az árlapra, amelyet nem lett volna szívem elkérni. Minden a kétszerese, háromszorosa lett
– mondta.
Hozzátette, hogy az utóbbi időben kifizetett villanyszámlái összege egymillió-kettőszázezerre rúgott, amit nem lehet kigazdálkodni egy 500-600 forintos termékeket kínáló kis cukrászdában.
A hely híres volt somlói galuskájáról, gesztenyepüréjéről, egyedi tejszínéről. Kezdetben egy ötdekás gombóc fagyi 2 forint 50 fillér volt náluk, a sétálókehely pedig tizenegy-tizenkét forintba került, most viszont 1600 forint felett van az ára.
Cseh István úgy gondolja, hogy a következő év elején a cukrászdák több mint fele be fog zárni, hiszen számukra a házhozszállítás sem lehetséges.
Még több aktualitás: