Győr egyik híres cukrászdája is bezárt

A rezsiemelkedés és gazdasági válság újabb áldozata egy győri cukrászda.

Bezár az 1986 óta működő nádorvárosi Benedetto cukrászda Győrben – írja a Sokszínűvidék. A cukrászda üzemeltetését 1991. március 12-én vette át Cseh István, aki eleinte 15 embert alkalmazott, belőlük mára csak hárman maradtak. Volt, aki három évtizede dolgozott az üzletben, neki sikerült a Pápai út elején lévő cukrászatukban helyet adni, ott továbbra is megtalálhatók a kedvelt édességek.

Bezárt a győri Benedetto (a kép illusztráció)

Nehéz volt meghozni a döntést, de muszáj volt bezárnom ebben a gazdasági helyzetben, főleg úgy, hogy nagyon bizonytalan a jövő. Az alapanyagárak emelkedésével olyan összegeket kellett volna kiírnom az árlapra, amelyet nem lett volna szívem elkérni. Minden a kétszerese, háromszorosa lett

– mondta.

Hozzátette, hogy az utóbbi időben kifizetett villanyszámlái összege egymillió-kettőszázezerre rúgott, amit nem lehet kigazdálkodni egy 500-600 forintos termékeket kínáló kis cukrászdában.

A hely híres volt somlói galuskájáról, gesztenyepüréjéről, egyedi tejszínéről. Kezdetben egy ötdekás gombóc fagyi 2 forint 50 fillér volt náluk, a sétálókehely pedig tizenegy-tizenkét forintba került, most viszont 1600 forint felett van az ára.

Cseh István úgy gondolja, hogy a következő év elején a cukrászdák több mint fele be fog zárni, hiszen számukra a házhozszállítás sem lehetséges.


Még több aktualitás:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...