Gyönyörű desszertkreációkkal ünnepel a 150 éves Auguszt cukrászda

A Fény utcai Auguszt Cukrászda hírnevéhez méltóan ünnepli alapításának 150. évfordulóját.

Ez alkalomból egy, a család történetét bemutató kamarakiállítással tisztelegnek felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt.

A kiállítás anyagának összeállításában nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az intézmény igazgatója, Kiss Imre személyesen nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó során Auguszt József mesélt a család történetéről, Auguszt Ibolya a desszertújdonságokról, Mécs Károly színművész pedig felolvasott egy részletet Márai Sándor: Az igazi c. regényéből, mely a korabeli Augusztot, a „budai Gerbeaud’-t jeleníti meg. A beszélgetést Szederkényi Olga újságíró vezette.

Olivér

Jelenleg a cukrászdinasztia 4. generációját képviselő Auguszt József irányítja az üzlet vezetését felesége, Ibolya hatékony közreműködésével. A rendezvényen közreműködtek gyermekeik, az 5. generáció képviselői: Olivér, Apollónia és Abigél is, sőt a 6. generáció is bemutatkozott – Olivér 8 hónapos kisfia, Edvárd Jonatán.A szülők a jubileumi évben debütáló tányérdesszertekkel az eljövendő generációkat ünneplik, így azok a gyerekek nevét kapták, és kedvenc gyümölcseikkel készülnek.

Olivér

Fehér csokoládés Mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé mousse

Apollónia

Apollónia

Étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall

Abigél

Abigél

Banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa

Jonatán

A150

Fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogósAz évfordulóra készült egy új tortakreáció is, mely az A150 nevet kapta (a cukrászda ikonikus E80 tortája után, melyet Auguszt József készített édesapja, Elemér 80. születésnapjára).

A150

Olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonat.Az újdonságok mellett a jubileumi év során még nagyobb hangsúlyt helyeznek az Auguszt specialitások és a klasszikus magyar sütemények készítésére és népszerűsítésére, és minden szezonban más meglepetésekkel kedveskednek vendégeiknek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek