Gyógyteák, amiket feltétlenül vigyél magaddal a nyaralásra

Ha nem szeretnél hatalmas gyógyszerpakkal utazni, és inkább természetes készítményeket használnál a nyaraláson is, akkor mutatjuk, mely gyógyteákat pakold be mindenképpen a bőröndödbe.

Nyáron, aki teheti mindenképpen beiktat egy kis nyaralást. A bőröndünkbe a fürdőruha mellé érdemes betenni néhány gyógyteát is, ha valami probléma adódna. A sokszinuvidek.24.hu-nak Gyuri bácsi, a bükki füvesember elárulta, mely teákat érdemes mindenképpen magunkkal vinni a szabadságunkra.

Hűsítsd le magad!

Ha nehezen bírjuk a meleget, akkor érdemes valamilyen menta teát kortyolgatni, ugyanis kiváló frissítő. Az elkészült meleg italból önthetünk jégkockatartóba is, amit aztán bátran tegyünk a limonádénkba, ami így ízesebb és hűvösebb lesz. A borsmentatea egyébként a hányásos-hasmenős vírusokra is gyógyír, ráadásul fertőtlenítő tulajdonsága miatt olyan helyeken is nagy hasznát vehetjük, ahol kétes tisztaságú a csapvíz.

Ezeket a gyógyteákat vidd magaddal a nyaralásra

Napozás után

Ha leégünk, akkor a szokásos házi praktikák mellett érdemes bevetni néhány gyógynövényt is, hogy felgyorsítsuk a bőr regenerálódását.

Próbáljuk ki, hogy orbáncfűolajjal kenjük be az érintett bőrfelületet, ettől hamar elmúlik a pirosság, és megnyugszik a bőr. Mivel az orbáncfű fényérzékenységet okozhat, ezért érdemes inkább este vagy napozás után alkalmazni.

Széntabletta helyett

Egzotikus országokban előfordulhat erős hasmenés, mely hasgörcsökkel jár.  Mindenképpen oda kell figyelni a folyadékpótlásra, nehogy kiszáradjunk, illetve érdemes alkalmazni valamilyen fertőtlenítő gyógynövényt. A málnalevél, szederlevél kitűnő hasfogók, ha baj van, akár napi 3-4 csészével is ihatunk bármelyikből.


Még több gyógynövény:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...