Az ok, ami miatt ne vegyél be rögtön gyógyszert, ha belázasodsz

Úgy tűnik, a láz igenis elősegíti a betegség leküzdését.

Az Albertai Egyetem új tanulmánya szerint nem érdemes azonnal gyógyszert bevenni, ha lázasak vagyunk. A szakemberek azt találták, hogy a halaknál a kezeletlen mérsékelt láz segített a fertőzések gyors tisztulásában és a gyulladás csökkentésében – írta meg a Scitech Daily.

Az ok, ami miatt ne vegyél be rögtön gyógyszert, ha belázasodsz

Egyelőre a tudósok még várnak, hogy ezt megerősítsék embereken is, de úgy vélik, hogy az állatvilágban tapasztalt lázmechanizmusokhoz hasonló hatásra számíthatunk. A kutatók felfedezték, hogy a halaknál a mérsékelt láz segített abban, hogy gyorsan kiűzzék a fertőzést a szervezetükből, szabályozzák a gyulladást, és helyreállítsák a sérült szöveteket.

Hagytuk, hogy a természet tegye a dolgát, és ebben az esetben ez nagyon is pozitív dolog volt

 – mondja Daniel Barreda immunológus, a tanulmány vezető szerzője.

Mint kiderült, a lázat a szervezet képes természetes úton előidézni, majd leállítani, mindenféle gyógyszer nélkül is. Ez azt jelenti, hogy nem érdemes a láz első jeleinél gyógyszert bevenni.

Ezek ugyan elveszik a lázzal járó kellemetlenséget, de valószínűleg ezzel lemondunk e természetes reakció néhány előnyéről is

– mondta a kutató.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...