Az ok, ami miatt ne vegyél be rögtön gyógyszert, ha belázasodsz

Úgy tűnik, a láz igenis elősegíti a betegség leküzdését.

Az Albertai Egyetem új tanulmánya szerint nem érdemes azonnal gyógyszert bevenni, ha lázasak vagyunk. A szakemberek azt találták, hogy a halaknál a kezeletlen mérsékelt láz segített a fertőzések gyors tisztulásában és a gyulladás csökkentésében – írta meg a Scitech Daily.

Az ok, ami miatt ne vegyél be rögtön gyógyszert, ha belázasodsz

Egyelőre a tudósok még várnak, hogy ezt megerősítsék embereken is, de úgy vélik, hogy az állatvilágban tapasztalt lázmechanizmusokhoz hasonló hatásra számíthatunk. A kutatók felfedezték, hogy a halaknál a mérsékelt láz segített abban, hogy gyorsan kiűzzék a fertőzést a szervezetükből, szabályozzák a gyulladást, és helyreállítsák a sérült szöveteket.

Hagytuk, hogy a természet tegye a dolgát, és ebben az esetben ez nagyon is pozitív dolog volt

 – mondja Daniel Barreda immunológus, a tanulmány vezető szerzője.

Mint kiderült, a lázat a szervezet képes természetes úton előidézni, majd leállítani, mindenféle gyógyszer nélkül is. Ez azt jelenti, hogy nem érdemes a láz első jeleinél gyógyszert bevenni.

Ezek ugyan elveszik a lázzal járó kellemetlenséget, de valószínűleg ezzel lemondunk e természetes reakció néhány előnyéről is

– mondta a kutató.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...