Így fújhatod el a szülinapi gyertyát úgy, hogy ne kerüljön baktérium a tortára

A szülinapi gyertyafújás során rengeteg baktérium és kórokozó kerülhet a tortára, azonban van egy kütyü, amivel ezt elkerülheted!

A koronavírus-járványnak köszönhetően tavaly óta a gyertyafújás is szünetel a legtöbb szülinapi bulin, hiszen sokan rettegnek attól, hogy a művelet során esetlegesen kórokozó kerülhet a tortára. Persze ezek az aggályok abszolút nem alaptalanok, és a családok nagyon jól teszik, hogy berekesztik ezt a hagyományt, amíg nem tudhatnak mindenkit biztonságban.

Sokan azonban – különösen a gyerekek – nagyon hiányolják ezt a fajta rituálét. Számukra lehet megoldás a virginiai Mark Apelt terméke, a Blowzee, ami lényegében egy gyertyafújó készülék.

Az elemes kütyübe bele kell fújni, a levegő működtetésbe lépteti a propellereket, ami könnyedén elfújja a gyertyákat. A szerkezet teljesen biztonságos, hiszen a belefújt levegő visszaáramlik a használója felé. A szerkezet 10 dollárba kerül, és a Blowzee honlapján lehet megrendelni.


Még több vicces kütyü:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...