Gyerekkorunk ételeit, ízeit egy évben minimum kétszer biztosan újra érezzük: karácsonykor és szilveszterkor. Ezeken az ételeken generációk nőttek fel, és évtizedek óta adjuk tovább a jól bevált, vagy éppen az újragondolt recepteket.
A virsli mustárral és fehér kenyérrel a mai napig verhetetlen. Persze, nem a szójás virsli, aminek az ízénél már csak az illata silányabb, hanem a hagyományos, roppanós finomság. A virsli felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt:
Almás, savanyú uborkás franciasaláta nélkül sem telhet el szilveszter. Mindig a lehető legnagyobb tálban készítjük, de még így is rekord gyorsasággal elfogy. Sült húsok mellé, virslivel, fasírttal, vagy csak úgy magában: a franciasaláta mindenhogy finom - péksüteménybe ágyazva is:
Újév napján a lencse legalább olyan alapnak számít, mint a koccintás a rokonokkal, barátokkal. Ma már nemcsak főzeléket, és levest, hanem finom salátát is készítünk szilveszter után.
Az apró harapnivalók is gyorsan fogynak szilveszterkor - és bármikor, amikor elénk kerül. A linzer és a mini islerek remek kísérői a pezsgőnek és jóformán, bármilyen alkoholos italnak.
Ezeket olvastad már?
9 klasszikus franciasaláta az ünnepekre
Egy tuti biztos franciasaláta-recept nagyon jól jön ünnepek közeledtével - szinte bármihez passzol, így karácsonykor és szilveszterkor is előkaphatod repertoárodból!
NosaltyMár csak egy gyors salátára lesz időd? Ezeket készítsd el...
Egy gyors reggeli a gyerekeknek, aztán készülhet a saláta vagy a kence a menü elé. Utána tényleg add át magad a családi ünneplésnek. Boldog karácsonyt kívánunk!
Nosalty11 vendégváró, sós partifalatka
Legyen szó karácsonyi összejövetelről vagy laza, szilveszteri mulatságról, falatoznivalóról mindenképp gondoskodni kell. Ha újítanál a repertoáron, nézz szét itt!
Nosalty12 abbahagyhatatlan sós falat a vendégseregnek
Ha kifogytál volna a vendégváró falatokból, akkor itt a utánpótlás: sós batyuk, táskák, csigák, kiflik és más ínycsiklandozó finomságok következnek...
Nosalty