Gyerekkori kedvenceink új köntösben: szilveszteri finomságok újragondolva

Ha szilveszter, akkor virsli, aprósütemények és újév napján lencse. Finomságok, amiket minden évben elkészítünk - most kicsit újragondolva.

Gyerekkorunk ételeit, ízeit egy évben minimum kétszer biztosan újra érezzük: karácsonykor és szilveszterkor. Ezeken az ételeken generációk nőttek fel, és évtizedek óta adjuk tovább a jól bevált, vagy éppen az újragondolt recepteket.

A virsli mustárral és fehér kenyérrel a mai napig verhetetlen. Persze, nem a szójás virsli, aminek az ízénél már csak az illata silányabb, hanem a hagyományos, roppanós finomság. A virsli felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt:

Almás, savanyú uborkás franciasaláta nélkül sem telhet el szilveszter. Mindig a lehető legnagyobb tálban készítjük, de még így is rekord gyorsasággal elfogy. Sült húsok mellé, virslivel, fasírttal, vagy csak úgy magában: a franciasaláta mindenhogy finom - péksüteménybe ágyazva is:

Újév napján a lencse legalább olyan alapnak számít, mint a koccintás a rokonokkal, barátokkal. Ma már nemcsak főzeléket, és levest, hanem finom salátát is készítünk szilveszter után.

Az apró harapnivalók is gyorsan fogynak szilveszterkor - és bármikor, amikor elénk kerül. A linzer és a mini islerek remek kísérői a pezsgőnek és jóformán, bármilyen alkoholos italnak.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...