Gusztustalan apró bogarak jönnek ki így az eperből - próbáltad már a kísérletet?

"Dolgok, amikről nem akartunk tudni" című rovatunkban ezúttal azokról a picike bogarakról lesz szó, akik az eperben laknak.

A kicsi rovarok létére a TikTok egyik trendje világított rá: többen is tettek fel washyourstrawberries hashteggel videót arról, hogy sós vízbe áztatják az epret, amelyből így picike bogarak másznak elő.

Muslica

A felfedezés bevette az egész internetet, és úgy tűnik, valóban igaz, hogy ez eperben kicsi bogarak laknak. Apró legyekről van szó, a nevük magyarul pettyesszárnyú muslica, akik a petéiket a friss gyümölcsben helyezik el egy hegyes úgynevezett tójócsövön keresztül.

Peték

Ezekből kelnek ki a kukacok, akik aztán a sós vízben előmásznak, bár sokszor a gyümölcsök fogyasztásakor még lárvák vagy csupán peték formájában léteznek. A kikelt bogarak egy részét már a mosással eltávolítjuk, de sok egészen a gyümölcs belsejében helyezkedik el.

Íme a kísérlet és a bizarr végeredmény

@babyadrianne

SO GROSS!!! ##washyourstrawberries

original sound - babyadrianne

Nem ártanak

A jó hír, hogy nem lesz semmi bajunk attól, ha a gyümölccsel együtt megesszük őket. Sőt: az Eater magazin által megkérdezett szakértők szerint minden, amit frissen eszünk, minden, amii a földön terem, tele van bogarakkal, és ez teljesen normális. Ezeket a rovarokat csak úgy irthatnánk ki a zöldségekből és gyümölcsökből, hogy rettenetes mennyiségű rovarirtóval kezeljük, ami viszont - a bogarakkal ellentétben - bizonyosan káros.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...