Gusztustalan apró bogarak jönnek ki így az eperből - próbáltad már a kísérletet?

"Dolgok, amikről nem akartunk tudni" című rovatunkban ezúttal azokról a picike bogarakról lesz szó, akik az eperben laknak.

A kicsi rovarok létére a TikTok egyik trendje világított rá: többen is tettek fel washyourstrawberries hashteggel videót arról, hogy sós vízbe áztatják az epret, amelyből így picike bogarak másznak elő.

Muslica

A felfedezés bevette az egész internetet, és úgy tűnik, valóban igaz, hogy ez eperben kicsi bogarak laknak. Apró legyekről van szó, a nevük magyarul pettyesszárnyú muslica, akik a petéiket a friss gyümölcsben helyezik el egy hegyes úgynevezett tójócsövön keresztül.

Peték

Ezekből kelnek ki a kukacok, akik aztán a sós vízben előmásznak, bár sokszor a gyümölcsök fogyasztásakor még lárvák vagy csupán peték formájában léteznek. A kikelt bogarak egy részét már a mosással eltávolítjuk, de sok egészen a gyümölcs belsejében helyezkedik el.

Íme a kísérlet és a bizarr végeredmény

@babyadrianne

SO GROSS!!! ##washyourstrawberries

original sound - babyadrianne

Nem ártanak

A jó hír, hogy nem lesz semmi bajunk attól, ha a gyümölccsel együtt megesszük őket. Sőt: az Eater magazin által megkérdezett szakértők szerint minden, amit frissen eszünk, minden, amii a földön terem, tele van bogarakkal, és ez teljesen normális. Ezeket a rovarokat csak úgy irthatnánk ki a zöldségekből és gyümölcsökből, hogy rettenetes mennyiségű rovarirtóval kezeljük, ami viszont - a bogarakkal ellentétben - bizonyosan káros.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek