Gusztustalan apró bogarak jönnek ki így az eperből - próbáltad már a kísérletet?

"Dolgok, amikről nem akartunk tudni" című rovatunkban ezúttal azokról a picike bogarakról lesz szó, akik az eperben laknak.

A kicsi rovarok létére a TikTok egyik trendje világított rá: többen is tettek fel washyourstrawberries hashteggel videót arról, hogy sós vízbe áztatják az epret, amelyből így picike bogarak másznak elő.

Muslica

A felfedezés bevette az egész internetet, és úgy tűnik, valóban igaz, hogy ez eperben kicsi bogarak laknak. Apró legyekről van szó, a nevük magyarul pettyesszárnyú muslica, akik a petéiket a friss gyümölcsben helyezik el egy hegyes úgynevezett tójócsövön keresztül.

Peték

Ezekből kelnek ki a kukacok, akik aztán a sós vízben előmásznak, bár sokszor a gyümölcsök fogyasztásakor még lárvák vagy csupán peték formájában léteznek. A kikelt bogarak egy részét már a mosással eltávolítjuk, de sok egészen a gyümölcs belsejében helyezkedik el.

Íme a kísérlet és a bizarr végeredmény

@babyadrianne

SO GROSS!!! ##washyourstrawberries

original sound - babyadrianne

Nem ártanak

A jó hír, hogy nem lesz semmi bajunk attól, ha a gyümölccsel együtt megesszük őket. Sőt: az Eater magazin által megkérdezett szakértők szerint minden, amit frissen eszünk, minden, amii a földön terem, tele van bogarakkal, és ez teljesen normális. Ezeket a rovarokat csak úgy irthatnánk ki a zöldségekből és gyümölcsökből, hogy rettenetes mennyiségű rovarirtóval kezeljük, ami viszont - a bogarakkal ellentétben - bizonyosan káros.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via és via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...