Új Guiness rekordot állított fel ez a hatalmas gyümölcs

Az apró szamócák mellett olykor igazán nagy eperszemekkel is lehet találkozni a boltokban, de ezek mind eltörpülnek a most új Guiness rekordot felállító epermonstrumhoz képest.

Ebben a hónapban Ariel Chahi izraeli gazda bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a világ legnehezebb eprének tulajdonosaként. Az eper súlya hivatalosan 289 gramm – a groteszk formájú eper olyan, mintha több eper összenőtt volna, és ezt a mérete is igazolja, hiszen 17,8 cm hosszú, az átmérője pedig 33 cm. Összehasonlításként: a rekorder eper 85 grammal nehezebb, mint egy iPhone XR.

Az eper az Ilan fajtába tartozik, amit Nir Dai izraeli kutató tenyésztett ki, és nagy méretéről ismert. De még Dai is hozzátette, hogy egy ekkora mérethez különleges feltételekre van szükség. „A január végi és februári eperszezonban különösen hideg volt" - mondta Dai a Food & Wine magazin cikke szerint, aki szintén részt vett a hivatalos rekordmérlegelésen.

Az eper lassan, több mint 45 napig fejlődött a virágzás után, ami a teljes érési szakaszban a nagy méretet okozta.

Hozzátette: „Az Ilan fajtának sok nagy és szokatlan gyümölcse van, de ez a legnagyobb eper, amit valaha láttam."

Új Guiness rekordot állított fel ez a hatalmas gyümölcs

Ami Chachit illeti, nagyon örült a hivatalos rekordnak. „Amikor meghallottuk, elképesztő érzés volt. Beugrottam a kocsiba, nevettem és énekeltem" – mondta a CNN szerint. „Már régóta vártunk erre.”

A győztes egy japán vetélytársát taszította le a trónról, az egy 250 grammos példány volt, amit 2015 januárjában Fukuokában mértek.

Vajon Magyarországon terem majd valaha ilyen óriás eper? Mi mindenesetre előszeretettel készítünk ebből a bogyós gyümölcsből süteményt, bármekkora is legyen!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Érdekes, izgalmas és meglepő konyhai megoldások:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...