Grillparti hozzávalói: jó idő, kellemes társaság, finom húsok, néhány bevált recept és kezdődhet is a móka! Felkészültetek? 3, 2, 1: indulhat a grillszezon!
Mindegy, hogy faszén-parázson, lávaköves vagy elektromos grillsütővel, tárcsán vagy éppen grillserpenyőben készülnek a húsok, egy a lényeg: grillezni csudajó. Tartsatok velünk, és garantáljuk, hogy a szezon tizedik kerti mulatsága sem lesz unalmas, hisz megannyiféleképpen süthetjük a húsokat. Lássuk csak!
Sokak nagy kedvence: a saslik
Nem kell hozzá más, mint beáztatott bambusznyársak, egy adag hús, néhány fej hagyma, egy kis zöldség, néhány forgatás a parázs felett és készen is vannak az ínycsiklandó húsnyársak, amik a felfűzött zöldségeknek köszönhetően általában kettő az egyben fogások, vagyis a körettel sem kell külön bajlódnunk.
nyárson sültek
A saslik készítését ajánlom azokra a napokra, amikor intenzív ízű, de gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételt szeretnénk tálalni.
nyárson sültek
Ezt a képet a férjem készítette a nyáron, mikor a telken grilleztünk és én a többi husit sütöttem (nem is tudtam róla). Nálunk egy ilyen kis családi grillezés felér egy kis ...
nyárson sültek
Egy tavalyi Magyar Konyhában találtam ezt a kombinációt. Kukoriékkal grilleztünk, erre az alkalomra készítettem ezt az ételt, a BBQ oldalas mellé.
Az igazi hamburger és más húspogácsák
A toplistás hamburgerpogácsán kívül darált húsból még számtalan ételt varázsolhatunk.
hamburger
Az eredeti amerikai recept a húshoz csak sót és borsot ír. A receptet a kanadai cimboráink küldték meg, akikkel utazásaink során nagyon sok jó hamburgert ettünk Amerikában.
A hamburger ...
hamburger
Sokáig azt hittem, utálom a hamburgert. A mai napig ki lehet űzni a világból a magyar klasszik buciba temetett szottyos, ipari szemét pipifasírttal, amit még mindig hamburger néven mernek ...
nyárson sültek
A grillnyársakat a görög souvlaki ihlette, csak darált marhahúsból készült, ellentétben az eredetivel, amelynek bárány- vagy sertéshús az alapja. Zöldfűszeres-citromos ízesítést ...
fasírt
Ezt a receptet egy Újvidékről származó barátunktól tanultuk. Az ő elmondása szerint az igazi pljeskavicába legalább háromféle hús kell. Így lesz csak igazi jó íze. Állítása ...
grill húsok
Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ...
nyárson sültek
Régebben leltem rá erre az ételre az „1 millió menü” című receptes könyvben . Akkor kipróbáltam és nagyon ízlett, főleg a citromhéj miatt, de amikor legközelebb is terítékre ...
Hússzeletek grillezése és a pácok
Egy jól eltalált pác és már csak a hús vastagságára kell ügyelnünk: ha túl vékony, kiszárad sütés közben, ha túl vastag, nem sül át rendesen a belseje. Szeletben való grillezéshez a zsírosabb húsokat (pl. tarja, oldalas) ajánljuk, ha mégis szárazabb húst választunk, érdemes pl. szalonnába göngyölni, hogy megóvjuk a kiszáradástól.
NoSalty-tipp: Sütés közben véletlenül se szurkáljuk a húsokat, húscsipesz segítségével forgassuk!
oldalas
Kukori és Kotkoda látogatott el hozzánk egy kis grillezésre. Két fiam viselkedését finom ételekkel próbáltam ellensúlyozni. Gyerek iránti vágyukat biztos nem erősítettük, de jót ...
grill húsok
Szeretek kint főzni. Ma végre megtörtént az idei év első grillezése: borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, melyekre a végén rányomkodtuk a grillezett citromokat. Csodás ...
grill húsok
Minden augusztusban a barátnőm nyaralójában töltünk néhány napot Börzsönyben. Ablakunk alatt patak csobog, amerre látunk, minden zöld, kék az ég, madár csivit, minden ami kell ...