Grillötletek minden mennyiségben

Grillparti hozzávalói: jó idő, kellemes társaság, finom húsok, néhány bevált recept és kezdődhet is a móka! Felkészültetek? 3, 2, 1: indulhat a grillszezon!

Mindegy, hogy faszén-parázson, lávaköves vagy elektromos grillsütővel, tárcsán vagy éppen grillserpenyőben készülnek a húsok, egy a lényeg: grillezni csudajó. Tartsatok velünk, és garantáljuk, hogy a szezon tizedik kerti mulatsága sem lesz unalmas, hisz megannyiféleképpen süthetjük a húsokat. Lássuk csak!

Sokak nagy kedvence: a saslik

Nem kell hozzá más, mint beáztatott bambusznyársak, egy adag hús, néhány fej hagyma, egy kis zöldség, néhány forgatás a parázs felett és készen is vannak az ínycsiklandó húsnyársak, amik a felfűzött zöldségeknek köszönhetően általában kettő az egyben fogások, vagyis a körettel sem kell külön bajlódnunk.

Sertés grillnyárs

Ezt a képet a férjem készítette a nyáron, mikor a telken grilleztünk és én a többi husit sütöttem (nem is tudtam róla). Nálunk egy ilyen kis családi grillezés felér egy kis ...

Olívás csirkenyársak

Egy tavalyi Magyar Konyhában találtam ezt a kombinációt. Kukoriékkal grilleztünk, erre az alkalomra készítettem ezt az ételt, a BBQ oldalas mellé.  

Az igazi hamburger és más húspogácsák

A toplistás hamburgerpogácsán kívül darált húsból még számtalan ételt varázsolhatunk.

Hamburger 2.

Az eredeti amerikai recept a húshoz csak sót és borsot ír. A receptet a kanadai cimboráink küldték meg, akikkel utazásaink során nagyon sok jó hamburgert ettünk Amerikában. A hamburger ...

Hamburger aiolival

Sokáig azt hittem, utálom a hamburgert. A mai napig ki lehet űzni a világból a magyar klasszik buciba temetett szottyos, ipari szemét pipifasírttal, amit még mindig hamburger néven mernek ...

Grillezett marhahúsos nyársak

A grillnyársakat a görög souvlaki ihlette, csak darált marhahúsból készült, ellentétben az eredetivel, amelynek bárány- vagy sertéshús az alapja. Zöldfűszeres-citromos ízesítést ...

Pljeskavica Újvidékről

Ezt a receptet egy Újvidékről származó barátunktól tanultuk. Az ő elmondása szerint az igazi pljeskavicába legalább háromféle hús kell. Így lesz csak igazi jó íze. Állítása ...

Miccs

Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ...

Hússzeletek grillezése és a pácok

Egy jól eltalált pác és már csak a hús vastagságára kell ügyelnünk: ha túl vékony, kiszárad sütés közben, ha túl vastag, nem sül át rendesen a belseje. Szeletben való grillezéshez a zsírosabb húsokat (pl. tarja, oldalas) ajánljuk, ha mégis szárazabb húst választunk, érdemes pl. szalonnába göngyölni, hogy megóvjuk a kiszáradástól.

NoSalty-tipp: Sütés közben véletlenül se szurkáljuk a húsokat, húscsipesz segítségével forgassuk!

BBQ oldalas

Kukori és Kotkoda látogatott el hozzánk egy kis grillezésre. Két fiam viselkedését finom ételekkel próbáltam ellensúlyozni. Gyerek iránti vágyukat biztos nem erősítettük, de jót ...

Grillezett borjúkaraj

Szeretek kint főzni. Ma végre megtörtént az idei év első grillezése: borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, melyekre a végén rányomkodtuk a grillezett citromokat. Csodás ...

Grill vegyesen

Minden augusztusban a barátnőm nyaralójában töltünk néhány napot Börzsönyben. Ablakunk alatt patak csobog, amerre látunk, minden zöld, kék az ég, madár csivit, minden ami kell ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...