Grillötletek minden mennyiségben

Grillparti hozzávalói: jó idő, kellemes társaság, finom húsok, néhány bevált recept és kezdődhet is a móka! Felkészültetek? 3, 2, 1: indulhat a grillszezon!

Mindegy, hogy faszén-parázson, lávaköves vagy elektromos grillsütővel, tárcsán vagy éppen grillserpenyőben készülnek a húsok, egy a lényeg: grillezni csudajó. Tartsatok velünk, és garantáljuk, hogy a szezon tizedik kerti mulatsága sem lesz unalmas, hisz megannyiféleképpen süthetjük a húsokat. Lássuk csak!

Sokak nagy kedvence: a saslik

Nem kell hozzá más, mint beáztatott bambusznyársak, egy adag hús, néhány fej hagyma, egy kis zöldség, néhány forgatás a parázs felett és készen is vannak az ínycsiklandó húsnyársak, amik a felfűzött zöldségeknek köszönhetően általában kettő az egyben fogások, vagyis a körettel sem kell külön bajlódnunk.

Az igazi hamburger és más húspogácsák

A toplistás hamburgerpogácsán kívül darált húsból még számtalan ételt varázsolhatunk.

Hússzeletek grillezése és a pácok

Egy jól eltalált pác és már csak a hús vastagságára kell ügyelnünk: ha túl vékony, kiszárad sütés közben, ha túl vastag, nem sül át rendesen a belseje. Szeletben való grillezéshez a zsírosabb húsokat (pl. tarja, oldalas) ajánljuk, ha mégis szárazabb húst választunk, érdemes pl. szalonnába göngyölni, hogy megóvjuk a kiszáradástól.

NoSalty-tipp: Sütés közben véletlenül se szurkáljuk a húsokat, húscsipesz segítségével forgassuk!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...