A tízperces barackos varázslat, amit nem kell sütni, mégis jobb bármelyik piténél

Az a jó a főzésben, hogy vannak olyan végtelenül egyszerű receptek, amelyekkel le lehet nyűgözni a vendégeket, a családot, anélkül, hogy órákig fáradozni kéne a konyhában. Például egy fantasztikus aromákat felvonultató sült barackkal is ezt a hatást érhetjük el. Mindössze 10 perc alatt.

Nagyon az augusztus végét tapossuk, ezt talán abból is megérezhetjük, hogy kifogytunk az újabbnál újabb, szezonális gyümölcsöket felhasználó süteményekből. Már megsütöttük az összes lehetséges pitét, piskótát és tortát, látványos pohárkrémeket és hűtött desszerteket készítettünk egymás után, és pont, mire jönnének a legzamatosabb koraőszi gyümölcsök, ötlet nélkül találjuk magunkat. Ilyen esetekben szükséges egy nagy kérdést feltenni magunknak: kell-e egyáltalán süteményt sütni, ahhoz, hogy desszertet kapjunk? Válasz gyanánt fogadjuk el ezt a grillezett őszibarackot.

Kattints IDE a grillezett őszibarack receptjéért / Fotó: Hering András

Az egyszerűség luxusa

Amikor a hozzávalók listája ilyen rövid, az ember hajlamos rosszra gondolni. Azonban nincs itt semmi turpisság, igenis ennyi elemből is lehet lélegzetelállító desszerteket alkotni. Jelen példa is ezt bizonyítja.

A grillezett barackon vaníliafagylalt olvad, kellemes kontrasztot nyújt némi ropogós keksz, az egészet pedig egy elképesztő kakukkfüves méz csomagolja össze.

Semmi főzés, semmi sütés, csupán pár perc grillezés: a desszertet akár rögtön felszolgálás előtt, néhány mozdulattal össze tudjuk állítani. Persze hidegen is tálalhatjuk, azonban van valami csodálatos abban, ahogy a fagylalt szépen lassan elkezd olvadni a forró, édes, lédús barack tetején.

A grillezett őszibarack receptjét megnézheted ITT / Fotó: Hering András

Az ördög a részletekben

Gyümölcsből érdemes keményebbet választani, mert egy nagyon érett, puha barack szétesne a grillen, nem bírná olyan jól az extrém hőt. Az édessége ugyanolyan jól előjön majd, egyrészt a sütés, másrészt a kiegészítő ízesítők miatt.

És ha már a kiegészítőkről van szó: a kakukkfűvel ízesített méznél jobb társat aligha találnánk a sült barackhoz. A méz képes gyorsan átvenni a beleáztatott dolgok aromáját, ami utána kellemes intenzitással köszön vissza a desszertben, szinte bevonja az egész barackot. Ehhez azonban mindenképpen hagyjuk állni az ízes mézet, nagyjából fél óráig.

Ha elkészítenéd a grillezett őszibarackot, nézd meg a receptet ITT / Fotó: Hering András

Fantasztikus látni, ahogy az apró részletekből, a különböző hozzávalókból hogyan áll össze egy teljes, látványos és dekadens desszert. Alul a meleg, szaftos barack, rajta a hűsítő, olvadozó vaníliafagylalt. Középen néhány szem ropogós keksz nyújt meglepő újdonságot, nehogy unatkozni legyen időnk. Az egész élményt pedig végigkíséri a méz és a kakukkfű isteni házasítása. De elég is a szavakból, lássuk, hogyan készül ez a csoda!

Olvasd el a grillezett őszibarack teljes receptjét ITT / Fotó: Hering András

Ezeket szerezd be: 6 db őszibarack, 50 dkg vaníliafagylalt, 100 g méz, 10 dkg vajas keksz, 2 szál kakukkfű, 1 db citrom, 50 g vaj

Készítsük elő a barackot: mossuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat. Utána olvasszuk meg a vajat, amit locsoljunk a gyümölcsre.

A legjobb eredmény érdekében grillserpenyőben vagy grillen süssük a barackot (persze egy hagyományos serpenyő is megteszi), hogy szép csíkok süljenek rá. Nagyjából 10 perc kell majd nekik a lángon.

A grillezett őszibarack receptét ITT találod / Fotó: Hering András

Olvasszuk fel a mézet, majd keverjük össze fél citrom levével. Tegyük bele a kakukkfű szálait, hogy teljesen körbevegye őket a méz. Áztassuk az egészet fél óráig. Ezt akár előre is elvégezhetjük, hogy a méz már készen álljon, amikor a barackok megsülnek.

A vajas kekszet morzsoljuk el tetszőleges méretű darabokra. Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és készítsünk össze minden hozzávalót.

Tegyünk egy gombóc fagylaltot minden barackfélre, szórjunk rájuk kekszmorzsát, és locsoljunk rájuk a mézből. Díszítésként használhatunk néhány szál friss kakukkfüvet.

ITT találod a grillezett őszibarack receptjét / Fotó: Hering András

Desszertet így is lehet. Sütés nélkül, komolyabb munka nélkül. Mindössze tíz perc alatt. Jó étvágyat!

A grillezett őszibarack teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Hering András


Nyári ízek, izgalmas receptek, próbáld ki őket mind:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...