5 különleges alapanyag a dión túl, amiből grillázst készíthetsz

A grillázs legtöbbünk fejében úgy él, mint egy búcsúban, vásárban kapható, csigává csavart, kemény és ropogós édesség, ami cukrot és diót tartalmaz. Azonban ebből a duóból csak egy állandó szereplőre van szükségünk, a diót kedvünk szerint cserélhetjük, például az alábbi alapanyagokra.

A grillázs egyike azoknak a cukrásztermékeknek, amelyektől (bizonyos szintig jogosan) tart az otthon alkotó hobbiszakács. Már maga a karamell készítése – attól függetlenül, hogy mindössze egy alapanyag kell hozzá és egy lépésből áll – is sokakon kifog, ha pedig ehhez hozzáadjuk a forró, olvadt, diós cukorral való óvatos munkát, a lapítást és formázást, csak tovább erősödhet bennünk a félsz. Pedig mindenképpen megéri kipróbálni, megtanulni, majd tökéletesíteni a grillázs készítését, sőt, a továbbfejlesztéssel is elszórakozhatunk, lecserélhetjük például a diót egy jó pár másik, izgalmas alapanyagra.

Nézd meg galériánkban a grillázsba forgatható alapanyagok listáját!

Receptek, amelyekben elkél egy kis grillázs:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...