5 különleges alapanyag a dión túl, amiből grillázst készíthetsz

A grillázs legtöbbünk fejében úgy él, mint egy búcsúban, vásárban kapható, csigává csavart, kemény és ropogós édesség, ami cukrot és diót tartalmaz. Azonban ebből a duóból csak egy állandó szereplőre van szükségünk, a diót kedvünk szerint cserélhetjük, például az alábbi alapanyagokra.

A grillázs egyike azoknak a cukrásztermékeknek, amelyektől (bizonyos szintig jogosan) tart az otthon alkotó hobbiszakács. Már maga a karamell készítése – attól függetlenül, hogy mindössze egy alapanyag kell hozzá és egy lépésből áll – is sokakon kifog, ha pedig ehhez hozzáadjuk a forró, olvadt, diós cukorral való óvatos munkát, a lapítást és formázást, csak tovább erősödhet bennünk a félsz. Pedig mindenképpen megéri kipróbálni, megtanulni, majd tökéletesíteni a grillázs készítését, sőt, a továbbfejlesztéssel is elszórakozhatunk, lecserélhetjük például a diót egy jó pár másik, izgalmas alapanyagra.

Nézd meg galériánkban a grillázsba forgatható alapanyagok listáját!

Receptek, amelyekben elkél egy kis grillázs:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hajmeresztő konyhai ötletek várnak:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!