A hét szakácsa, Gréti, új rovattal jelentkezik

Betekinthettek egy dolgozó, négygyermekes anyuka konyhai kalandjaiba, aki, reméljük, sok új ötlettel ajándékoz meg titeket! Olvassátok hétről-hétre Grétit a NoSalty-n!

Első lépések a konyhában

Kilencévesen egy rizsfelfújttal kezdtem pályafutásomat. Mondhatnám azt, hogy akkoriban nagymamámat szerettem volna helyettesíteni, aki nyugdíjba vonulása után is dolgozott, így nem ért rá sütni az unokájának. Valójában, testvér híján, elfoglaltságot kerestem magamnak. Ebből szerelem lett, mely a mai napig töretlen. Kisgyermekként megnéztem, mi van a hűtőben és a spájzban, majd felcsaptam a minden családban megtalálható Horváth Ilona szakácskönyvet, és a rendelkezésemre álló alapanyagok alapján kikerestem azt az ételt, amit ezekből el lehetett készíteni.

Gréti receptjei itt >>

Hatan az asztal körül

Ma már egy kicsit nagyobb gondot fordítok a hozzávalók beszerzésére, ügyelek az egészséges táplálkozásra és az ételek sokszínűségére. Akármerre járok, legyen az egy házi kifőzde vagy elegáns étterem, mindenhol a számomra legizgalmasabb ételt vagy a helyi specialitást választom, és ha ízlett, akkor elkészítem saját átiratban. Jelenleg négy, mindig éhes, kamaszodó gyerkőc „kaja”-kívánságait igyekszem teljesíteni, így kevesebb időm jut élménygyűjtésre. A mindennapi impulzusok beszerzésében nagy segítséget nyújt a NoSalty oldala, ahol szívesen böngészek és osztom meg saját tapasztalataimat, receptjeimet.

Gréti receptjei itt >>

Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>

Hasznos tippek tároláshoz itt >>

Így használd az olajat >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...