Készítsd el a világ legjobb fűszerkeverékét 3 alapanyagból

Létezik egy nagyon egyszerű, mégis zseniális fűszerkeverék, amelyhez csupán három alapanyag szükséges. Jól figyelj, mert a gremolata nem csak olasz recepteknél lesz a kedvenced.

Nincs jobb a friss fűszereknél. A zöldellő petrezselyemlevelek minden ételt feldobnak nemcsak színükben, ízekben is, pár csepp citrom pedig nemcsak a salátákat, de a sülteket, sőt még a leveseket is üdébbé teszi, és akkor még nem is beszéltünk a fokhagymáról, amit a magyar konyhában előszeretettel használunk, nos... majdnem mindenhez. Három, minden konyhában megtalálható alapanyag, amely együttes erővel egy igazi fűszerbombát tesz ki. Ez a gremolata, az új kedvenc fűszerkeveréked, amit mostantól minden főételhez használni fogsz.

Ilyen a friss gremolata, már első ránézésre is imádjuk!

Citrom, fokhagyma, petrezselyem

Az ízbomba nagyot robban sült húsokon, halakon de akár egy egyszerű spagettin is. Kétféleképpen is elkészíthetjük, ha csak sima fűszerkeveréket szeretnénk, egy csomag petrezselymet, egy citrom lereszelt héját és két gerezd fokhagymát kell nagyon apróra vágnunk, a szószosabb hatás érdekében viszont a citrom levét és egy kevés olívaolajat is használhatunk.

Ha nem erősségünk az aprítás, a fokhagymát akár nyomóval is pépesíthetjük, a három alapanyagot pedig egy aprítóban vagy mozsárban is megdolgozhatjuk, minden a saját ízlésünkön múlik. Egyesek a citromhéjat lime-mal vagy narancshéjjal helyettesítik vagy egészítik ki, ugyanakkor sokan a petrezselyem helyett koriandert vagy éppen mentát használnak, ázsiai ételeknél érdemes lehet kipróbálni ezeket az alternatívákat is.

Ázsiai stílusú mázas-ragacsos oldalas

Ha egy kicsit különlegesebb ízvilágú sertésoldalast szeretnétek készíteni, akkor ezt a sós és édes, istenien ropogós és ujjnyalogatóan ragacsos-mázas, ázsiai stílusú oldalast ki ...

Lazac petrezselymes kapriszósszal

A fóliában megsült lazachoz citromos petrezselymes kapriszósz készül. A mártás egy halom pertezselyemlevél, olívaolaj, tengerisó-forgács, kapribogyó és citromlé keveréke. Tálalás ...

Karfiol-carbonara

Szeretnétek egy kiadós carbonarát, de állati eredetű hozzávalók nélkül? Akkor ezt a receptet mindenképp csekkoljátok! Ugyanis készítettünk egy könnyű, karfiolkrémes spagettit, amit ...

A húsételekre érdemes a sütés utolsó perceiben vagy közvetlenül az étel elkészülte után rátenni a fűszerkeveréket. A szószosabb, hígabb gremolatat kanállal vagy egy szilikon ecsettel is eloszlathatjuk az elkészült ételen, a töményebb fűszermasszát pedig akár rá is szórhatjuk az elkészült ételre. Nagyon egyszerű, mégis csodás ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, így garantáltan senkinek nem fog csalódást okozni a gremolata, kiváltképp a hideg téli napokon.

Egy jó késsel gyerekjáték lesz az elkészítése!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, Sztarenki Dórival, Fancsikai Eszterrel vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Még több házias finomság itt:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!