Ezt a 11 standot próbáld ki szerintünk a Gourmet Fesztiválon

Jövő hét végén, azaz május 27-29. között két év kihagyás után újra vár a Millenárison az év legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. Az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál témája az 'örökség', a háromnapos programsorozaton pedig Magyarország legjobb éttermei és vendéglátóhelyei mutatják meg egy-egy különleges fogásukat. Mi már most tudjuk, mely standokra fogunk mindenképpen ellátogatni, így íme egy kis segítség, ha még nem tudod, mit szeretnél kipróbálni a TOP éttermek útvesztőjében.

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol – két év szünet után – újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény – ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot – idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az 'örökség' jegyében. A háromnapos rendezvényen megannyi gasztronómiai program várja a látogatókat, idén ráadásul még az eddigi éveknél is több étterem és vendéglátóhely települ ki Buda legszebb parkjába, éppen ezért íme egy kis segítség, ha még nem tudod, mit szeretnél kipróbálni.

BABEL

A Michelin-csillagos Babel étterem csaknem egy év zárva tartás után újult meg teljesen, a két Michelin-csillagot magáénak tudó Daniel Berlin és Hlatky-Schlichter Hubert jóvoltából. Az idei Gourmet fesztiválra a Babel klasszikus, mégis különleges kóstolókkal készül, kaszinótojás és tejbegríz lesz a középpontban.

COSTES

Nem telhet el úgy Gourmet Fesztivál, hogy Magyarország első Michelin-csillagos étterme ne jelenne meg a Millenárison. A Costes idén is remek kínálattal jelentkezik, lesz tanyasi csirkemell tarhonyarizottóval és fermentált citrommal, főételként pedig savanyított makréla „ruszli”, dinnye, feta és menta lesz terítéken. A fesztivál programsorozatának pénteki napján a vendégek Koppány Levente workshopján is részt vehetnek, a Costes fiatal séfje tavaly a 9. legjobb helyezést érte el a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi versenyén.

Ilyen különlegességek várnak titeket a háromnapos fesztiválon

COSTES DOWNTOWN

A szintén Michelin-csillagos Costes Downtown étterem az idei Gourmet Fesztiválon a magyar és az ázsiai konyha fúzióját hozza el nekünk: előételként hunani paprikás krumplival készül a neves étterem konyhája, főételként lucskos káposztát kóstolhatunk mangalica shabu-shabuval, desszertként pedig rozmaring-sudachi tortácska és csokoládés pattogós cukorka várja a stand vendégeit.

ESSÊNCIA RESTAURANT – TIAGO & ÉVA

Tiago Sabarigo és felesége, Éva étterme tavaly nyerte el megérdemelt első Michelin-csillagát. A Portugál konyha remekei most a Millenáris Parkban is bemutatkoznak a nagyközönség előtt.

Előételként savanyított burgonyával tálalt aranydurbincsot próbálhatunk ki, főételként sertéstarját karamellizált joghurttal és zöldborsóval, a desszert pedig mennyei portugál narancstorta lesz, így elmondható, hogy az Essência egy igazán sokszínű menüvel jelentkezik a fesztiválra.

MŰHELY, AZ ONYX ELŐSZOBÁJA

Bár az Onyx teljes újranyitása még várat kicsit magára, az Onyx Műhely tematikus estéi viszont most a Gourmet-n is megmutatnak magukból egy-egy szeletkét. A Műhely által kínált fogások is különböző fázisneveket kaptak, a BETAKARÍTÁST(zaccon termesztett laska, shimeji, csiperke, zeller, citromfű) a FELDOLGOZÁS (Zichy wagyu comb, ánizsos sárgarépapüré, sós citrom, kávés pecsenyelé) követi, utolsó fázisként pedig az ÁZTATÁS (melaszos-diós piskóta, citrusos zacclikőr, fehér kávéfagylalt) kerülhet terítékre.

101 BISTRO

Az utánozhatatlan tajvani konyhájáról ismert 101 Bistro előételként klasszikus tajvani gua baot, San bei csirkeszárnyat és Gong tun ropogóst kínál.

MÁK és MÁK TERRACE

A Mizsei János vezette belvárosi fine dining étterem idei Gourmet-s kínálata hű marad nevéhez: újra kapható lesz az ikonikus MÁKlángos, melyre mákos tejföl, kesudió, vászolyi sajtok és savanyított medvehagymatermés is kerül. Lesz még ezen kívül Waldorf-saláta tokhallal, töltött paprika mangalicaszalonnával, medvehagymavirággal, desszertnek pedig ajánlunk mindenkinek egy adag MÁKos nudlit barna vajjal, cseresznyével és szagos mügével.

LAUREL

A Michelin Guide által ajánlott, remek csapattal dolgozó Laurel étterem magyaros ízekkel készül a fesztiválra, lesz körömpörkölt bodaggal és borsodi csalamádéval, cigányhurka kakaszsírral és savanyú káposztával, desszertként pedig meggyes puncskocka eleveníti fel a régi hétvégi ebédek emlékeit.

MÓR24

A páratlan balatonfüredi étterem sült kovászt, házi rántott disznósajtot és grillezett káposztát kínál, készülni kell rá, hogy az ismerős nevek mögött igazán különleges ízekkel találkozhatunk, a tapasozó és borbár megálmodói, Edit és Tamás ugyanis mindig extra ízekkel és ételkülönlegességekkel készülnek vendégeiknek.

BORI MAMI ÉTTEREM

Az örökség számunkra egyet jelent a hagyományőrzéssel, a finom illatokkal-ízekkel, közös élményekkel. A vasárnap délelőtti készülődéstől az ebéden át a délutáni szunyókáig, beleértve mindent, amit ezek az emlékek felhoznak. Ennek a hangulatnak a mentén állítjuk össze a menüsorunkat is.

Gyöngyös talán legelegánsabb és legkülönlegesebb ételeit kínáló étterme május utolsó hétvégéjére is igazi kuriózumokkal készül. A Bori Mami standján olyan fogásokkal találkozhatunk, mint például borjúmirigy mangalicadagadóval és zöld eperrel, lesz káposztás tészta kacsamájszósszal és füstölt kacsamellel, aki pedig még több izgalmas ízre vágyik, az megkóstolhatja Bori Mami kuriózumát, a rebarbarás-aludt tejes gancát is.

PLATÁN GOURMET ÉTTEREM TATA

A Pesti István által vezetett Platán surf and turf hotdoggal és fűszeres-gombás bunnal készül.

+1 .

A Michelin-csillagos Salt étterem séfje, Tóth Szilárd szombaton tart workshopot a Gourmet Fesztiválon, a háromnapos eseményen azonban még számos neves és elismert séffel találkozhatunk: itt lesz Farkas Richárd, a Pajta séfje, Széll Tamás, Steiner Kristóf és párja Nimród vegán workshopot tartanak, Wolf András, Rosenstein Tímea és Szabi a Pék gyereknapi foglalkozásokkal készülnek, de találkozhatunk Bíró Lajossal és fiával, Bíró Dániellel is.

Készülj te is velünk együtt a Gourmet Fesztiválra, várunk titeket május 27. és május 29. között a Millenáris Parkban! A részletes programleírást és a fesztiválra kitelepülő éttermek teljes listájáért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...