Az ok, ami miatt nem kellene hűtőben tárolnod a dinnyét

Amint megveszed a görögdinnyét, rögtön bedobod a hűtőbe? Most eláruljuk, miért nem biztos, hogy jól teszed. A Nébih tanácsai következnek.

A görögdinnye a nyár nagy slágere. Egyáltalán nem lepődnek meg, ha nálad is lapulna egy otthon. De pontosan hol? A konyhában, a spejzben vagy a hűtőben? A görögdinnye tárolása sokaknak fejtörést okoz, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-posztban árulta el, melyek azok a dolgok, amikre oda kell figyelned a dinnyetárolás során.

Mint posztjukból kiderült, a görögdinnye állaga 0-5 Celsius-fokon tárolva hamar kásássá, színe fakóbbá, íze pedig gyengébbé válhat.

Éppen ezért az egész dinnyét 0-15 fokos helyre érdemes rakni, hiszen így akár  1-2 hétig is eláll. Hűtőben csak akkor érdemes tárolni, ha már felvágásra került, és akkor is érdemes 2-3 napon belül elfogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több tárolási tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...