A görögdinnye a nyár nagy slágere. Egyáltalán nem lepődnek meg, ha nálad is lapulna egy otthon. De pontosan hol? A konyhában, a spejzben vagy a hűtőben? A görögdinnye tárolása sokaknak fejtörést okoz, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-posztban árulta el, melyek azok a dolgok, amikre oda kell figyelned a dinnyetárolás során.
Mint posztjukból kiderült, a görögdinnye állaga 0-5 Celsius-fokon tárolva hamar kásássá, színe fakóbbá, íze pedig gyengébbé válhat.
Éppen ezért az egész dinnyét 0-15 fokos helyre érdemes rakni, hiszen így akár 1-2 hétig is eláll. Hűtőben csak akkor érdemes tárolni, ha már felvágásra került, és akkor is érdemes 2-3 napon belül elfogyasztani.
Még több tárolási tipp: