Az ok, ami miatt nem kellene hűtőben tárolnod a dinnyét

Amint megveszed a görögdinnyét, rögtön bedobod a hűtőbe? Most eláruljuk, miért nem biztos, hogy jól teszed. A Nébih tanácsai következnek.

A görögdinnye a nyár nagy slágere. Egyáltalán nem lepődnek meg, ha nálad is lapulna egy otthon. De pontosan hol? A konyhában, a spejzben vagy a hűtőben? A görögdinnye tárolása sokaknak fejtörést okoz, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-posztban árulta el, melyek azok a dolgok, amikre oda kell figyelned a dinnyetárolás során.

Mint posztjukból kiderült, a görögdinnye állaga 0-5 Celsius-fokon tárolva hamar kásássá, színe fakóbbá, íze pedig gyengébbé válhat.

Éppen ezért az egész dinnyét 0-15 fokos helyre érdemes rakni, hiszen így akár  1-2 hétig is eláll. Hűtőben csak akkor érdemes tárolni, ha már felvágásra került, és akkor is érdemes 2-3 napon belül elfogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több tárolási tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...