Az ok, ami miatt nem kellene hűtőben tárolnod a dinnyét

Amint megveszed a görögdinnyét, rögtön bedobod a hűtőbe? Most eláruljuk, miért nem biztos, hogy jól teszed. A Nébih tanácsai következnek.

A görögdinnye a nyár nagy slágere. Egyáltalán nem lepődnek meg, ha nálad is lapulna egy otthon. De pontosan hol? A konyhában, a spejzben vagy a hűtőben? A görögdinnye tárolása sokaknak fejtörést okoz, így a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-posztban árulta el, melyek azok a dolgok, amikre oda kell figyelned a dinnyetárolás során.

Mint posztjukból kiderült, a görögdinnye állaga 0-5 Celsius-fokon tárolva hamar kásássá, színe fakóbbá, íze pedig gyengébbé válhat.

Éppen ezért az egész dinnyét 0-15 fokos helyre érdemes rakni, hiszen így akár  1-2 hétig is eláll. Hűtőben csak akkor érdemes tárolni, ha már felvágásra került, és akkor is érdemes 2-3 napon belül elfogyasztani.

Forrásunk volt.


Még több tárolási tipp:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...