Tudjuk, hogy Gordon sokszor nyers és bántó (igen, nagyon sokszor), de a szakértelme felől nincs túl sok kétségünk. A három Michelin-csillaggal is rendelkező séf egészen biztosan tudja, mit beszél, mikor megmondja, mire figyelj, ha nem otthon ennél, hanem étteremben. ERRE:
1. Kerüld a "specialitásokat"
Nem titok, hogy a ház specialitása sokszor éppen az adott napon/napokon elsózni vágyott fogás - maradékfelhasznált vagy túl nagy adaggal berendelt alapanyagokból.
Az igazi specialitás az legyen maximum egy fogás, amiben az adott étterem tényleg jó. Ha több is van a menün felsorolva, az már nem feltétlen specialitás.
Ezt nézd!
Így csinálja a rántottát Gordon, Jamie és Anthony Bourdain
2. Gyanakodj a nagyzoló jelzőktől (pl.: "a legjobb pörkölt a városban", az "ország legfinomabb mákos gubája"...)
Gordon szerint ez mindig megkérdőjelezendő - ki mondja, hogy a legjobb, legprofibb, legtutibb, legfinomabb? Miért? Meg különben is... :)
3. Ne félj alkudozni, kérdezni a borról
Gordon tanácsa szerint a legjobb, ha nem félünk kérdezni a sommeliertől - ne tartsunk tőle, hogy tájékozottabb nálunk, attól még hatrozottan adjunk meg egy árlimitet (szerinte ez kb. 8 ezer forint), és menjünk rá az éppen kivonásra váró fajtákra, amiknek már kopott a címkéjük vagy amit épp levenni készülnek a borlapról - Gordon titkos tippje szerint ezek a legfinomabbak.
+1 tipp: foglaljunk egy főnél többre asztalt
Egy fővel többre foglaljunk, mint ahányan leszünk, így kiválóan elférünk majd az asztalon minden tányér, pohár, üveg társaságában.
Gordon tudhat valamit!
...ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
7 étel, amit egy valamirevaló séf sose rendelne egy étteremben
Vajon melyek azok a fogások, amiket egy valamirevaló séf sem rendelne magának, ha úgy dönt, vacsorázni indul? Ezek!
Brecz JuditGordon Ramsay szerint CSAK ez a 11 konyhai eszköz kell...
Ha gondban vagy, mi az, ami tényleg fontos egy jól felszerelt profi konyhában, de a pénztárca és a hely is szűkös, jó hírünk van - és Gordon Ramsaynek is.
Brecz JuditVan egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg
Gordon Ramsay örök témánk - bocs, ha nem szeretitek, de kikerülhetetlen figura és zseniális séf. Most épp pár személyes kérdésre adott választ.
Brecz JuditGordon is pont úgy vág hagymát, mint Te!
Gordon Ramsay láthatólag pont úgy vág hagymát, mint a legtöbben. Nem cifrázza - én például pont így tanultam. De szerintem Ti is :) Nézzétek csak!
Brecz Juditvia independent, címlapfotó