Gordon Ramsay szerint CSAK ez a 11 konyhai eszköz kell a konyhádba!

Ha gondban vagy, mi az, ami tényleg fontos egy jól felszerelt profi konyhában, de a pénztárca és a hely is szűkös, jó hírünk van - és Gordon Ramsaynek is.

Gordon megosztó, tudjuk, viszont szaktudásával azért nemigen tudunk szembeszállni. A következő videóban összeszedte nekünk, mi is az, ami minden kis és nagy konyhában jó, ha megvan. Meglepő módon ez csak 11 alapeszköz! Nincs benne semmi flancos, semmi extra drága, csak tényleg ami hasznos és praktikus.

1. FAZÉK

nem kell 10 féle, elég 2: egy közepes a szószoknak, rizsnek, és egy nagy, amiben van helyed tésztafőzésre, pörkölteknek, stb. A legjobb, ha rozsdamentes acéllal bevont rézedény fedővel, úgy hatékonyabb a főzés! Minél súlyosabb, vastagabb az alja, annál több hőt vesz fel, ha vékonyabb, gyorsabban leég az ételünk. Vegyünk picit drágábbat, de az tuti meglesz hosszú éveken át!

2. KÉS

3 alapkés kell: egynehéz, nagyobb aprítókés, egykicsi éles kés pl. zöldségaprításhoz, és egynagy recés fogú szeleteléshez. Vásárlás előtt fogjuk a kezünkbe, hogy kényelmes-e. Legyen biztos a markolata, így a munkánk is az lesz. Ha a nyele jó nehéz, jobban tudjuk irányítani a folyamatokat.

3. MOZSÁR

jól mutat, univerzális, nem hiába használják ősidők óta. Pestókhoz, öntetekhez tökéletes – a friss fűszereknek így nyerjük ki a maximum ízhatását. Legyen nehéz kőből, így könnyebb vele dolgozni!

4. SERPENYŐ

Gordon kedvence: univerzális, szuper egy sima omletthez, tükörtojáshoz, de egy csirke- és kacsamellhez is. Sütőállót keressünk, ha lehet, fém nyéllel, mint a profik.Ne tapadósat vegyünk, és masszív aljút, ami jól osztja el a hőt.

5. DIGITÁLIS MÉRLEG

sütéshez elengedhetetlen. Minden grammot pontosan lemér, ahogy mondja, könnyebb, mint nagyanyáink kis súlyaival méricskélni.

6. SZŰRŐ

sütéshez szintén nagyon fontos: legyen hosszú a nyele és legyenek kis fogantyúi, amiket bele tudunk akasztani a tálba sütéskor, hogy ne mozduljon el. És olcsó!

A VIDEÓT ITT NÉZHETITEK MEG!

7. Casserole – öntöttvas edény

univerzális. Főzhetünk benne a gázon, vagy kezdhetjük ott, és befejezhetjük a sütőben -isteni puha húsokat süthetünk benne!Elég mindig a legkisebbre venni a lángot alatta, mert tartja a hőt. Ha jót választunk, örökké kitart!

8. VÁGÓDESZKA

jó vastag masszív fa vágódeszkát ajánl, ami alá tesz egy papírdarabot, hogy ne mozduljon el. Egyik oldalát zöldségekhez, másikat halhoz, húshoz használja, ezt cserélgeti. Tisztítás után néha meg kell kenegetni olajjal! Sose tegyük a mosogatógépbe vagy hagyjuk ázni, mert felázik, és elrepedhet.

9. HÁMOZÓ

zöldségpucoláshoz, csokoládéforgácsoláshoz, sajtszeleteléshez tökéletes - gyors, éles, nem pazarol.

10. 4-oldalú reszelő

nagyobb, kisebb, valamint extrafinom reszelőrésszel + hámozó nyílással.Sajthoz, gyömbérhez, citromhoz, hagymához ajánlja. Tegyük rögtön a tálba, amivel dolgozunk utána, könnyebb, ha mindjárt abba reszelünk!

11. TEPSI, SÜTŐTÁLCA

a laposabb halgrillezéshez, kenyerekhez, amélyebb tepsi fogantyúval pedig szárnyasok sütéséhez, mártások, szószok végső sűrítéséhez a sütőből kivéve, a gáztűzhelyre helyezve.

...és ezt olvastad?

Ennyiért és ilyet ehetsz Jamie új, budapesti éttermében

(via finedininglovers, fotó: flickr)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...