5 alapelv, amit az örök kritikus Gordon Ramsay tanított nekünk

November 8-a Gordon Ramsay születésnapja, ezért úgy gondoltuk, szemezgetünk kicsit a sztárséf főzésről vallott gondolataiból és elveiből. Ja, és boldog szülinapot kívánunk!

Ma, november 8-án ünnepli 55. születésnapját Gordon James Ramsay skót nemzetiségű szakács, médiaszemélyiség, a Brit Birodalom Rendjének birtokosa, több Michelin-csillag tulajdonosa, aki nyersen őszinte, kritikus, temperamentumos személyiségével talán a legkarizmatikusabb sztárséf, akit a Föld valaha a hátán hordott.

Gordon, a világ talán legkritikusabb séfje (via Instagram)

London Chelsea negyedében nyitott és hamar népszerűvé vált étterme, a Gordon Ramsay három Michelin-csillagot visel. Főzéssel kapcsolatos televíziós műsorai, mint például A fickó F-fel (The F-Word), Gordon Ramsay – A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) és Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell's Kitchen), hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte - via.

Lássuk, mit tanított nekünk a főzésről - 5 apró gondolatmorzsa Gordontól:

1.) Mindig tanulj és próbálj ki új dolgokat

Reddites megszólalásaiban nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos, hogy séfként nyitottak legyünk az újra, az ismeretlenre. „Az első dolog, amiben biztos voltam, hogy séfként a világ szinte minden ízét és alapanyagát meg kell majd kóstolnom. Célom volt, hogy annyit tudjak mindenről, hogy sose legyen olyan, hogy fogalmam sincs, melyik összetevőt mire használjam."

2.) A citrom enyhíti a csípőset

Ha csilipaprikát vágtál, és a kezeden maradt az égető, csípős érzés, facsarj rá pár csepp citromot, és voilá, volt-nincs kellemetlenség! Ennyi a Gordon-módszer.

3.) Mindig mondd el, ami a szívedet nyomja

Mindig próbáljunk ki új dolgokat!

Nyers modorával kapcsolatban ezt vallja:

Mindig kimondom, ha valami a szívem nyomja, anyukám is azt tanította nekem, hogy álljak ki magamért, legyek egyenes és határozott. Szerintem így jó dolgozni, ez az egészséges hozzáállás.

4.) Sose korai, hogy a gyerekeidet megtanítsd főzni

Ramsayék családjában teljesen bevett, hogy a gyerekek is részt vesznek a főzőcskében. Természetesen a sütőt vagy az éles késeket nem adná kisgyerekek kezei közé, de szerinte mindig megvan a megfelelő módja, hogy bevonjuk őket a konyhai munkálatokba, hiszen így alakul ki bennük az étel iránti tisztelet, akár egy életen át.

5.) Egy trükkel simán meg tudod állapítani, hogy érett-e az ananászod

Gordonnak az ananászokhoz is van egy-két szava: ha egész ananászt választanál a zöldségesnél, csippents le egy levelet a tetejéről: ha simán leválik, akkor tutira érett, ha nem, akkor még picit éretlen a gyümölcs.

Forrásunk volt.


Még több izgi gasztrohír itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...