Kiderült, mennyi pénzt buktak Gordon Ramsay éttermei a vírus miatt

A koronavírus-járvány miatti bezárások nemcsak Magyarországon, de világszerte veszélybe sodorták a vendéglátóipart. A világ egyik leghíresebb séfje, Gordon Ramsay is hihetetlenül nagy összeget veszített az elmúlt egy évben.

A koronavírus-járvány számos szektort sodort veszélybe, már senki számára nem újdonság, hogy a turizmus és a vendéglátóipar kapta talán a legnagyobb ütést a korlátozások és lezárások miatt. A világhírű angol séf, Gordon Ramsay számos étteremmel rendelkezik, az Egyesült Királyságon kívül Amerikában, Dubajban, Kínában de még Malajziában is találunk a neve által fémjelzett vendéglátóhelyet.

A Delish.com cikke szerint Gordon Ramsay a közelmúltban vetett számot arról, mekkora összeget buktak az éttermei a csaknem egy éve tartó vírushelyzet miatt. Az angol séf nem kevesebb, mint 80 millió dollárra, azaz több mint 23 milliárd 661 millió magyar forintra becsülte a lezárások okozta károkat.

Gordon Ramsay londoni étterme előtt

A séf saját weboldalán feltüntetett éttermek között legalább 18 vendéglátóhely található Londonban és környékén. Anglia az elmúlt egy évben háromszor zárta le teljesen az országot, a koronavírus-járvány miatt leghamarabb áprilisban nyithatnak ki a vendéglátóhelyek teraszai, a beltéri fogyasztás pedig leghamarabb májusban válhat lehetségessé. Ramsay a The Sun magazinnak azt nyilatkozta, csak a decemberi zárások és korlátozások miatt bukott 10 millió fontot.

Sok mindenen mentünk már keresztül, túl vagyunk a 2008-as gazdasági válságon, terrortámadásokon, szeptember 11-én... Amikor a COVID először megjelent, mindannyian azt gondoltuk, néhány hét, és vége lesz

- nyilatkozta a séf, hozzátéve, hogy ez az egész helyzet már nagyon hosszúra nyúlt.

Gordon Ramsay a korlátozások feloldása után Londonban még öt lehetséges helyszínen tervez valamilyen vendéglátóegységet nyitni. Fontos számára, hogy az éttermeiben dolgozók állását megmentse, hiszen, ahogy fogalmazott: ,,Túl sok könny folyt már el, az emberek pedig már nem tudják, mi tévők legyenek".


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt. , fotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...