Gordon Ramsay új étterme a legnagyobb séf előtt tiszteleg

Új éttermet nyitott Gordon Ramsay, mely a francia gasztronómia legmeghatározóbb alakjáról kapta a nevét. Vajon klasszikus névhez klasszikus konyha is jár?

Georges Auguste Escoffier a gasztronómiatörténet egyik legnagyobb alakja. Az 1840-es években született séf volt a klasszikus francia konyha egyik úttörője, számtalan főzési technikát és módszert köszönhetünk neki, de például ő volt az első szakács, aki bevezette az à la carte menü fogalmát, sőt, az ő metódusai határozzák meg a mai napig a klasszikus éttermi rendszer működését is (a témáról korábban ebben a cikkben írtunk részletesen).

Escoffier szobra a róla elnevezett étteremben (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Gordon Ramsay most Escoffier munkássága előtt tiszteleg, a napokban nyitotta meg ugyanis étteremcsoportjának legújabb luxus vendéglátóhelyét, az Escoffier1890-t, és mint ahogy az a Dining Guide cikkéből kiderül, az étterem éppen arra a Savoy Hotelre néz, amely 1890-ben meghozta a francia séfnek az első, világhírnév felé vezető sikereket. Itt kezdett el ugyanis együttműködni a híres szállodalánc alapítójával, César Ritz-zel, akivel nemcsak a párizsi Ritz Hotelt, de később már a londoni Carltont is együtt nyitották meg.

Gordon Ramsay munkásságára óriási hatással volt a francia konyhaművészet, a világhírű Joël Robuchon és Guy Savoy éttermeiben sajátította el a klasszikus éttermi világ működésének alapjait.

Az Escoffier1890 egyik fogása (Fotó: gordonramsayrestaurnats.com)

Az Escoffier1890 éttermet az első sajtóvisszhangok szerint inkább a modern francia konyha jellemzi kiváló borszortimenttel, több fogás is utal azonban Georges Auguste Escoffier Savoy-ban folytatott munkásságára. A mindössze 26 székkel rendelkező étterem executive chef pozícióját James Sharp tölti be, aki már több éve dolgozik Ramsaynek, és aki most a cégcsoport Michelin-csillagos Pétrus éttermének senior sous-chef pozíciójából lépett feljebb. Az Escoffier1890 kóstolómenüjére 110 fontért, vagyis nagyjából 50 ezer forintért fizethetünk be.

Forrásunk volt. Címlap: Getty Images /GP Images/WireImage


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...