Gordon Ramsay, a sztárséf jelenleg Angliában él feleségével, Tanával és öt gyermekükkel. Mivel a világhírű szakács általában sokat dolgozik, így Tana főz a családnak. Most ez másképp van, ugyanis Gordon Ramsay is bekapcsolódott a folyamatba: nem ritkán kora hajnalban kel fel, hogy elkészítse a reggelit, és legyen ideje az ebédre is. Továbbá jelenleg mindazokat a recepteket tökéletesíti, ami az Új utakon forgatása alatt megtanult.
Az Új utakon című utazós-főzős műsor második évadában Ramsay Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén. A sorozat epizódjain keresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait, és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is. Az Új utakon attól különleges, hogy Gordonnak nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat. Persze ki is lehet erre alkalmasabb, mint a háromcsillagos séf és ironman sportoló, Gordon Ramsay?
„Amikor filmeztünk, nem magyarázták túl, mit kell tennem. Hiszem, hogy szükséges kudarcot vallani párszor, mielőtt sikerül valami. Indonéziában két bikával „szörföztem” a sárban egy rizsföld közepén…számos alkalomba telt mire ez sikerült. Azóta, mikor autót vezetek, mindig eszembe jut, hogy milyen volt a bikákat kormányozni” -mondta Gordon Ramsay.
A sztárséf imád utazni, és azt is elárulta, hova látogatna el, amikor vége lesz a járványnak:
„A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje. Ha újból lehet utazni, leginkább Dél-Amerikába mennék. Brazíliába vagy Argentínába például. Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadós hegymászással is.”
Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:
- Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik…) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;
- Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;
- Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceánparton;
- Indonéziában egy barátságtalan, denevér lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;
- Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;
- Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon.
Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
4 tipp, mit főzz a nyaraláson gyorsan és egyszerűen, hogy...
Főzés nyaralás alatt? A kettő nem zárja ki egymást. Fontos, hogy ilyenkor gyorsan és egyszerűen tudjunk összedobni valamit, ami finom és laktató. Ehhez adunk pár tippet!
Szekeres DóraHETI ÉTELHOROSZKÓP: ez a 30 PERCES fogás a csillagjegyed kedvence
Ha sietsz, vagy nincs kedved / időd sokat ácsorogni a konyhában főzőcskézve, akkor mutatjuk, mit érdemes választanod!
NosaltyA nagy JÓBARÁTOK-KAJAKVÍZ: Te mennyire emlékszel a sorozat híres ételeire?
Te mennyire emlékszel a Jóbarátok című sorozat ikonikus kajajeleneteire? Ki lopta el Ross szendvicsét, és mi történt Rachel eljegyzési gyűrűjével? Tesztelt a memóriád!
NosaltyÍgy készül a bajor és a magyar CSÁSZÁRMORZSA!
A császármorzsa télen és nyáron is finom desszert, különösen akkor, ha ízletes gyümölcslekvárt és porcukrot rakunk a tetejére. De hogyan készül? Mutatjuk!
NosaltyCímlapkép: National Geographic/Justin Mandel