A brokkoli sokoldalúan felhasználható zöldségféle - készíthetünk belőle püré- vagy krémlevest, kitűnő köretnek önmagában vagy más zöldségekkel keverve, rakott ételek alapja lehet, de akár nyersen is keverhetjük salátánkba. Alacsony energia- és szénhidrát tartalmú, így nagyon jól illeszthető fogyókúrás étrendbe is, magas élelmi rost tartalma segíti az emésztőrendszerünk működését, magas folsavtartalma miatt ajánlom a babát tervező vagy már babát váró nők részére*. Ha víz helyett pároló betét felhasználásával gőzben főzzük a brokkoli rózsákat, akkor még többet tehetünk azért, hogy értékes vitamin- és ásványi anyag tartalma szervezetünkben minél nagyobb mértékben hasznosulhasson.
Kiválogattunk nektek 5 brokkolis köretet, de ha krémlevest vagy egytálételt készítenétek belőle inkább, nézzetek körül további brokkolis receptjeink között!