Gondot okozhatnak ezek a leveskockák és szárított zöldségkeverékek - ha allergiás vagy, ne használd fel őket

Allergiásoknak okozhatnak gondot az osztrák gyártású leveskockák és szárított zöldségkeverékek.

Zellert találtak a „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott dennree leveskocka és szárított zöldségkeverék termékekben. A Nébih – német riasztás alapján – a RASFF-on keresztül értesült a problémáról.

Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz Uniós országba, köztük hazánkba is érkezett és több forgalmazóhoz is került. A német nagykereskedő (dennree Naturkost GmbH) termékvisszahívást kezdeményezett.

A visszahívás minőség-megőrzési időtől, valamint tételazonosíttól függetlenül az alábbi termékek mindegyikére vonatkozik:

  • dennree Gemüsebrühe – hefefrei – 130 gr. (dennree Levespor üvegben, élesztőmentes 130 g)
  • dennree Gemüsebrühe Nachfüller – hefefrei – 250 gr. (dennree Levespor utántöltőben, élesztőmentes 250 g)
  • dennree Gemüsebrühe Nachfüller – mit Bio – Hefe – 250 gr. (dennree Levespor utántöltőben, bio élesztővel 250 g)
  • dennree Gemüsebrühwürfel – hefefrei – 60 gr. (dennree leveskocka, élesztőmentes 60 g)
  • dennree Gemüsebrühwürfel – mit Bio-Hefe – 66 gr. (dennree leveskocka, bio élesztővel 60 g)
  • RASFF referenciaszám: 2019.0135

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.

Az allergénekről:

Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció, az immunrendszer nem megfelelő válasza, mely során szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a zellert is. További információ elérhető a Nébih honlapján.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...